Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 9 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Linda (33): ‘Mijn kind groeit op met twee moeders, mijn familie is daar op tegen’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Linda* (33) haar verhaal.

Mijn kind groeit op met twee moeders

“Ik doe graag anoniem mijn verhaal, omdat ik graag mijn ei kwijt wil en hoop anderen te kunnen steunen. Ik val op vrouwen, mijn hele leven eigenlijk al geweten. Ik heb daar zelf geen problemen mee, maar mijn familie vindt dit lastig. Dat hoor je wel vaker: ik heb oudere conservatieve ouders die zich ook nog sterk vasthouden aan het geloof. Ik respecteer dat, maar zij hebben andersom moeite om mij te accepteren zoals ik ben. Omdat ik het nooit onder stoelen of banken heb geschoven dat ik op vrouwen val (oké, toen ik 15 was twijfelde ik of ik het wel moest vertellen) weten ze het wel al lang, maar ze hebben ook moeite met mijn openheid. Ik vertelde graag over eerste dates en over mijn eerste zoen. Dat idee dat het met een vrouw was en niet met een man, dat was gek.”

Liefdevol gezin

“Ik heb nu al 7 jaar een lieve, prachtige en super slimme vriendin, waar ik ontzettend veel van hou. Mijn ouders vinden haar ook aardig, begrijp me niet verkeerd. Er is nooit ruzie bij ons thuis, maar ze snappen maar niet dat ik graag een gezin wilde met haar. Volgens hen heb je ook een man nodig om voor het gezin te zorgen. Nou geloof me – je kunt daar beter twee vrouwen neerzetten. Wij werken snoeihard en zijn zorgzaam aangelegd, mooie kwaliteiten om een kind mee op te voeden. Natuurlijk is er voor elke situatie wel wat te zeggen, natuurlijk snappen wij dat mannelijke invloeden ook fijn zijn om mee te krijgen.”

“Maar wij hebben ook heel veel vrienden die die taak op zich kunnen nemen. Een soort moderne familie noemen wij het. We hebben een jaar geleden dan ook een kindje mogen krijgen, mijn vriendin was zwanger van een donor en daar zijn we maar wat gelukkig mee. We hebben een gezond kindje, maar mijn ouders vinden het ook nog eens lastig dat het niet mijn kind is. Biologisch dan, want in alles is ze mijn kind. Ik hoop dat dit met de jaren ook beter wordt, maar ik ben benieuwd of anderen ook in zo’n situatie zitten en hoe zij hiermee omgaan. Ik sta sterk in mijn schoenen, maar het blijft toch familie.”

Rianne (32): ‘Mijn man vertelde me na een huwelijk van 4 jaar dat hij op mannen valt’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.