Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 12 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Liyah (27): ‘Nu ik zie wat mensen geven, vind ik de open Tikkie voor een cadeau niet oké’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Liyah* (27) haar verhaal.

Liyah doet sinds kort met haar vriendinnen aan open Tikkies, zodat iedereen voor een verjaardagscadeau kan bijdragen wat ‘ie wil. Sinds de afgelopen keer, is Liyah daar toch niet meer zo oké mee.

‘Nu ik zie wat mensen geven, vind ik de open Tikkie voor een cadeau niet oké’

Hi Liyah, kan jij iets meer vertellen over de ‘gewoonte’ van een open Tikkie bij jou in de vriendengroep?

”Dit is twee jaar geleden begonnen. Eerst spraken we met de vriendinnengroep altijd een vast bedrag af, maar toen er ook veel partners meededen aan de cadeaus, zijn we gestopt met het afspreken van een vast bedrag voor cadeaus. Er kwam veel discussie over hoeveel ‘redelijk’ is. We hadden in eerste instantie altijd €15. Maar er waren partners die dit weinig vonden, omdat ze in hun eigen vriendengroepen andere bedragen gewend waren. Aan de andere kant waren er ook meiden die wat minder te besteden hadden en die €15 wel genoeg vonden.”

Dus, toen is een open Tikkie afgesproken?

‘Ja. Meestal geven we namelijk een geldbedrag of een groot cadeau met z’n allen. We zijn met partners erbij met acht, dus alsnog een klein clubje wel. In totaal hadden we meestal een bedrag van zo’n €200 tot €250 euro. Ik deed zelf altijd tussen de €25 en €30, afhankelijk van wiens verjaardag het was. Ik dacht dat iedereen altijd een beetje hetzelfde bedrag overmaakte. Maar nu ik zelf voor het eerst het cadeau regel, en dus de Tikkies ontvang, zie ik dat dit helemaal niet zo is.”

Wat vind je daarvan?

”Ik vind het niet oké. Vooral is het bizar om te zien dat er vriendinnen zijn die maar €10 overmaken. Dat ligt zelfs nog onder het bedrag dat we voorheen altijd deden. En daartegenover zijn er dan weer partners die rond de €50 overmaken. Ik kan niet precies uitleggen waarom, maar ik krijg er een heel naar gevoel van.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.