Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 19 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo zorg je ervoor dat de losse pads in je sport-bh wél op hun plek blijven zitten

Er zijn talloze leuke sport bh’s te koop en het liefste hebben we ze allemaal in onze kledingkast hebben. Een basic witte en zwarte, maar ook verschillende leuke kleurtjes om bij elke sportlegging een matchende set te hebben. Maar we denken dat we voor iedere vrouw spreken als we het hebben over hét irritante issue wat sport bh’s vaak met zich meebrengen: die losse pads in de bh’s die na het wassen áltijd dubbelgevouwen en op de verkeerde plek zitten.

Vervolgens sta je vijf minuten te pielen om dat ding weer op de juiste plek terug te krijgen. Ahggg. Kan dat niet veel makkelijker?

Kan altijd: de pads helemaal wegdoen

First things first, je kunt de pads natuurlijk uit je sport bh verwijderen. Het zijn niet voor niets removable pads en ze zijn dus niet perse nodig. Maar we snappen het ook dat je soms net wat meer zekerheid wilt als je aan het sporten bent, en je die pads lekker wilt laten zitten waar ze zitten.

In dat geval is er één handige oplossing waar ik zelf hartstikke blij mee ben: de pads vastnaaien.

Deze sport past het beste bij je volgens je sterrenbeeld

Pads in je sport bh vastnaaien

Een tijd geleden ben ik begonnen met het vastnaaien van die losse pads. Niet met een naaimachine, maar gewoon met een paar kleine steekjes naald en draad. Dit is nauwelijks zichtbaar, maar zorgt er wel voor dat de pads netjes op hun plek blijven zitten en ook na het wassen mooi opdrogen, in plaats van opgevouwen en verfrommeld.

De witte vulling aan de linkerkant naai je vast aan de linkerkant van je bh, en aan de rechterkant kan je de rechter pad vastmaken. Voor extra stevigheid kan je er ook voor kiezen om de bovenkant van de pads (het zijn toch vaak driehoekjes) vast te naaien.

Voor het vastnaaien van de pads hoef je niet jouw hele sport bh te verpesten met naald en draad – in de meeste gevallen kan je de pads gewoon vastnaaien op de naad van de sport bh. Zo zie je er uiteindelijk dus helemaal niets meer van.

Duurzame sportkleding waarvan je meteen zin krijgt om naar de gym te rennen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.