Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 19 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Slow dating’ is de nieuwe trend in liefdesland en dit is waarom

Singles opgelet: er is een nieuwe datingtrend die jouw liefdesleven wel eens zou kunnen verbeteren. In een leven dat in hoge snelheid aan ons voorbij raast, is ‘slow dating’ het antwoord. Benieuwd? Wij leggen het je uit.

Take it easy. 

Love is in the air! Dit zijn de grote datingtrends van 2022 (en ze blijven nog wel even)

‘Slow dating’ is de nieuwe trend in liefdesland

‘Slow dating’, aka langzaam daten, is precies wat je ervan verwacht. Voordat jullie als een blok voor elkaar vallen en (bijvoorbeeld) het bed induiken, is er voldoende tijd geweest om elkaar te leren kennen. ‘Slow dating’ is een ander woord voor ‘het rustig aan doen’, toch houdt het meer in dan dat.

Wat houdt het in?

Neem het één date per keer. Ga samen iets leuks doen om elkaar beter te leren kennen. Was de date leuk en spot je geen red flags? Plan dan een tweede date. Zo zet je dit even voort, zodat jullie steeds dichter naar elkaar groeien. Geen gefantaseer over jullie toekomstige bruiloft, maar gewoon one date at a time.

En one date at a time betekent ook one person at a time. Het gaat niet meer om zoveel mogelijk matches, maar om het ontwikkelen van waardevolle connecties. Lang chatten voordat je IRL afspreekt is daarom ook gebruikelijk bij ‘slow dating’. Het gaat om kwaliteit, niet om kwantiteit.

Wat zijn de voordelen van ‘slow dating?’

Dit klinkt misschien als veel werk, maar in werkelijkheid is ‘slow dating’ onwijs efficiënt – mits je iemand met dezelfde mindset date. Dit betekent dat jullie niet vergeleken worden met anderen, maar echt de tijd nemen voor elkaar. Dit geeft je de tijd om na te denken wat je écht wil in een relatie en of deze persoon aan jouw verwachtingen van de liefde voldoet.

Wij zien ‘slow dating’ wel zitten, want zodra je eenmaal de juiste match vindt, kan dit een langdurige liefde zijn. Hartstikke duurzaam dus, dat ‘slow dating’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.