Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 18 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Dit is hoe jij ervoor zorgt dat je make-up in de zomer niet van je gezicht glijdt

De afgelopen dagen is het aardig warm geweest in Nederland en hoewel we daar super blij mee zijn, brengt het ook wat nadelen met zich mee. Dat zweterige weer zorgt er namelijk bij veel vrouwen voor dat hun make-up begint te glijden en smelten. Niet zo fijn, natuurlijk. Gelukkig is hier iets aan te doen met de juiste voorbereiding en make-up routine. Met deze tips zorg jij ervoor dat je make-up deze zomer niet van je gezicht glijdt.

You’re welcome.

Make-up met warm weer

Voor veel vrouwen zal de volgende situatie herkenbaar zijn: je hebt je laagje make-up met uiterste precisie op je gezicht aangebracht, waarna je deze door het zweten al snel voelt glijden en smelten. Zucht… Hoewel je er voor zou kunnen kiezen om tijdens de warmere periode van het jaar gewoonweg geen make-up te dragen, is dat niet voor iedereen een fijne optie. Daarom hebben wij wat handige tips voor je verzameld waarmee jij in deze warme weersomstandigheden alsnog je make-up aanbrengt als een pro. Komen ze.

Gebruik een foundation met een matte finish

Het hebben van een glowy skin is anno 2022 een enorme beautytrend. Daarom gebruiken veel vrouwen nu foundation met een dewy finish. Toch kan het met dit warme weer verstandig zijn om voor een matte finish te gaan. Een dewy foundation werkt wellicht goed in de lente, maar met bovengemiddelde temperaturen zal deze foundation finish nóg meer gaan glimmen. Het resultaat? Een gezicht dat eruit ziet alsof je net de marathon hebt gerend.

Als jij een matte foundation draagt in de zomer zul je alsnog een shiny effect hebben, omdat de onvermijdelijke oliën van je gezicht een natuurlijke glans toe te voegen. Daarom is het het beste om te beginnen met een product dat iets minder shiny is, zodat je er later op de dag niet té glanzend uitziet.

Als je huid van zichzelf best prima is en je eigenlijk niet zoveel coverage nodig hebt, is het in de zomer nóg beter om je foundation gewoon links te laten liggen en te kiezen voor het gebruiken van alleen een concealer.

Losse poeder is jouw beste vriend

Gebruik jij nog geen losse poeder? Tijd voor verandering. Een losse poeder werkt namelijk een stuk beter om je make-up ‘vast te zetten’ met hoge temperaturen dan een compacte poeder. Door te ‘baken’ – een dikke transparante losse poeder op je huid laten zitten en na een aantal minuten verwijderen – zorg je ervoor dat je make-up gedurende de dag beter op z’n plek blijft zitten. Júist bij hoge temperaturen is dit dus handig.

Met deze 4 essentiële skincare-tips houd jij jouw huid gezond in de zomer

Gebruik waterproof make-up

Hoewel dit een tip is die voor velen onder ons misschien vanzelfsprekend klinkt, zijn er nog altijd veel vrouwen die geen waterproof make-up gebruiken in de zomer. Dit kan allerlei redenen hebben, bijvoorbeeld het feit dat deze make-up vaak wat moeilijker te verwijderen is. Toch – en dan vooral als je last hebt van make-up die snel uitloopt en smelt – kan het overstappen op waterproof producten een groot verschil maken. Voornamelijk als het gaat om je wenkbrauwen, wimpers en ogen, kies dan voor waterdichte formules die niet smelten en met hoge temperaturen beter blijven zitten.

Overweeg om je highlighter te skippen

Merk jij met dit warme weer dat je gezicht er écht ontzettend snel shiny uitziet? Dan kan het misschien een goed idee zijn om je highlighter te laten staan. Die extra glans die jij van je highlighter krijgt is natuurlijk super mooi, maar met deze weersomstandigheden niet erg nodig. Je gezicht krijgt al een mooie glow van zichzelf. Thanks, zweet. Daarnaast heb je met dit weer kans dat je de highlighter een stuk sneller op je huid ziet liggen wat zorgt voor een onnatuurlijk effect.

Less is more

Ten slotte: less is more, echt. We snappen het super goed als je ook in de zomer liever niet zonder make-up de deur uit gaat. Maar doe jezelf een lol en probeer de hoeveelheid product die je gebruikt een beetje te limiteren met het warme weer. Hoe meer make-up je gebruikt, hoe groter de kans is dat het er binnen de kortste keren af begint te glijden. Bespaar jezelf daarom wat tijd én wat stress door in de ochtend kleinere hoeveelheden product aan te brengen.

Donkere kringen onder je ogen? Met deze geniale TikTok-hack verberg jij ze als een pro

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.