Redactie
Redactie Food 13 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Makkelijk een ei pocheren met deze TikTok-truc: feit of fabel?

We houden de food-trends, missers en handige hacks nauwlettend in de gaten op de Culy-redactie. Je begrijpt dat we dan ook stonden te juichen toen we deze súpermakkelijke hack tegen kwamen om een ei te pocheren. Maar, is dit nou echt zo’n handige manier? We zochten ‘t voor je uit!

Want trucs om eieren te pocheren (die écht werken) zijn er nooit genoeg, toch?

TikTok als hulpje in de keuken

Social media is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste geneugten des levens. Want de ene week vinden we er een grandioos recept voor een supermakkelijke pasta en de andere week vallen we van de ene lifehack in de andere.

Toch blijven we altijd kritisch. Want hoewel “foodtok” een aardig succes blijkt, zitten er ook ontzettende missers tussen. Die enerzijds te maken hebben met persoonlijke smaak (want die espresso met sinaasappelsap was gewoon echt níét ons ding) en anderzijds gewoon een flop zijn.

‘t Is daarom altijd belangrijk zelf ook je kritische pet op te zetten wanneer je online grasduint tussen de verschillende recepturen en handige snufjes. Want voor je ‘t weet heb je geïnvesteerd in dure ingrediënten, maar blijkt ‘t onderaan de streep een complete flop.

Culy
Culy

Makkelijk ei pocheren, of toch niet?

Misschien schemerde ‘t al een beetje door in onze ‘ode aan TikTok’ hierboven: we zijn niet altijd te spreken over ‘t medium. En met deze lifehack waren we dan ook helemaal niet blij.

De betreffende video liet ons een manier van ei pocheren zien die zo makkelijk leek, dat ‘t wel een flop moest zijn. Je moet hiervoor een ei in een kommetje doen, de dooier ‘vasthouden’ met een eetstokje en er dan kokend water uit de waterkoker bij gieten.

Onze collega van Culy nam de proef op de som en probeerde ‘t op meerdere manieren. Met stokje, zonder stokje, vers ei, ‘oud’ ei, maar elke keer weer bleef ze zitten met een drabje dat in de verste verte niet leek op een gepocheerd ei. En zo blijkt maar weer: niet álles dat op internet staat is goud.

Culy
Culy

Wil je nu toch weten hoe je makkelijk een ei pocheert? We schreven er eerder al artikelen over waarbij de trucs wél werken. Ben je al pro? Zo pocheer je meerdere eieren in één pan. En met een zeefje pocheren is helemaal een uitkomst.  

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.