Britta van Aggele
Britta van Aggele Food 3 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze Maltesers hot chocolate is de lekkerste die je ooit gaat proeven en is super makkelijk te maken

Het is alweer december en dat betekent dat het officieel tijd is voor warme chocolademelk en een dekentje op de bank. En hoewel normale warme chocolademelk lekker is, wil je deze Maltesers hot chocolate vandaag nog proberen.

Super simpel om te maken en de moeite meer dan waard!

Maltesers hot chocolate

Het begint steeds kouder te worden buiten. De meeste avonden zakt de temperatuur zelfs onder de nul graden en er zit dan ook nog maar één ding op. Op de bank met een warme kop thee of chocolademelk. En hoewel we ontzettend veel van thee houden zijn we nu een warme chocolademelk recept tegengekomen waar we geen genoeg van krijgen. Het leek ons dan ook alleen maar gepast om hem met jullie te delen, dus hier komt ie!

Wat heb je nodig?

– Een kop van jouw favoriete melk. Dit kan gewone melk zijn, maar natuurlijk ook haver- of amandelmelk.
– 1 zak met Maltesers
– Een drupje honing
– Een bus slagroom
– Cacaopoeder

Je relatie een boost geven? Met deze diepgaande vragen leer je je partner nog beter kennen

Hoe maak je het?

  1. Deze lekkernij is ontzettend makkelijk te maken. Giet als eerst jouw gekozen melk in een mok of beker waaruit je het wilt drinken. Giet deze melk vervolgens in een pannetje en warm het op. Doe dit niet te hard, anders verbrand de melk aan de onderkant van de pan en gaat het heel erg schuimen.
  2. Doe tijdens het koken van de melk flink wat Maltesers in je mok. Deze mag wel voor iets minder dan de helft gevuld zijn. Giet hierover nog wat heerlijke honing en wacht tot de melk goed warm genoeg is.
  3. Als de melk warm genoeg is kan je deze over de Maltesers heen gieten. Roer de mix vervolgens door elkaar, zodat de Maltesers goed smelten en hun smaak afgeven aan de melk.
  4. Maak het geheel nu af door er een flinke toef slagroom op te doen. Schud hierover nog wat cacaopoeder en je bent klaar om te genieten van dit heerlijke drankje. Enjoy!

Deze slimme trucjes zorgen ervoor dat je minder alcohol drinkt tijdens de feestdagen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.