Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Social Media 1 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Hoe de ‘man versus beer trend’ op TikTok voor een maatschappelijke discussie zorgde

Er gaat een scenario rond op TikTok waarbij er door een vrouw gekozen moet worden tussen vastzitten in een bos met een beer óf met een man. Hoe het begon bij een onschuldige vraag, is het inmiddels een maatschappelijke discussie geworden.

Wij vertellen wat de trend inhoudt en hoe het voor een maatschappelijke discussie heeft gezorgd.

De man versus beer trend

Het antwoord op de vraag ‘ben je liever alleen in een bos met een beer of met een man?’ lijkt in eerste instantie misschien simpel, maar voor sommige vrouwen is het na wat diep nadenken misschien toch niet zo eenvoudig als het lijkt. De trend op TikTok bestaat voornamelijk uit video’s waarin vrouwen op een humoristische manier deze vraag beantwoorden. Toch hebben veel antwoorden een serieuze ondertoon, omdat het gaat om veiligheid in verschillende situaties. De trend is bedoeld om op een luchtige manier een kritische vraag te stellen, die op verschillende manieren opgepakt wordt.

Vrouwen kiezen de beer

Op de vraag of ze liever vastzitten in een bos met een man of een beer, antwoorden de meeste vrouwen dat ze liever vast zitten met een beer. Sommige vertellen dit op een serieuze manier en sommige doen er wat meer lacherig over.

@screenshothq

The question of being stuck in a forest with a man or a bear is circulating on TikTok right now and sparking some interesting conversation…. we know what our answer would be 🐻🌳 #manvsbear #tiktok #tiktoktrend #trending #challenge #streetinterview #voxpop

♬ Terror Music (Scary Song) – IMPERIUM RECORDS

Maatschappelijke discussie

Wat begon als onschuldige TikTok trend is uiteindelijk een grote discussie geworden. Dit komt onder andere doordat het vertrouwen dat bij veel vrouwen geschaad is. Veel vrouwen voelen zich niet meer veilig bij (sommige) mannen. Vaak door persoonlijke ervaringen. Ook laat het zien wat de huidige dynamiek is tussen man en vrouw. Dit zijn allerlei punten waarop deze trend voor een grote discussie heeft gezorgd.

Verschillende reacties

Er zijn verschillende reacties gekomen op de trend. Veel vinden het goed dat er eindelijk aandacht besteed wordt aan de kern van het verhaal, namelijk de dynamiek tussen man en vrouw, op een wat luchtigere manier. Anderen vinden juist dat er té luchtig wordt gedaan, omdat het serieus probleem is.

Seksueel consent: zo maak je wederzijdse toestemming sexy

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.