Tessa Ham
Tessa Ham Career 10 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Sceptisch over manifesteren? Zo kan het je concreet helpen om je doelen te bereiken

Alles kunnen manifesteren wat je maar wilt in het leven… Dat klinkt waarschijnlijk als een gevalletje ‘te mooi om waar te zijn’ voor jou als scepticus. Zeker als je termen hoort als het ‘universum’ en ‘vibraties’, kan het je gaan duizelen. Maar toch ben je nieuwsgierig. Want hoe werkt dat manifesteren precies?

En kun je het ook heel praktisch en concreet maken?

Wat is manifesteren?

Wat is manifesteren eigenlijk precies? Kort gezegd is dat ‘aantrekken wat je voelt’. Manifestatiecoach Willemijn van Welten verteld dat iedereen z’n hele leven al onbewust manifesteert. Think about it: als je gestresst en gehaast aan je ochtend begint, dan voel je je de hele dag gestresst en gehaast.

Mensen die geloven in de kracht van manifesteren geloven dat de energieën die je uitstraalt, dezelfde energieën zullen aantrekken. Dat klinkt allemaal best zweverig, maar voor manifesteren heb je niet per se kristallen en andere spirituele gebruiken nodig. Je kunt het ook heel concreet maken.

Werkt manifesteren écht?

De vraag die bij jou als scepticus natuurlijk op de lippen brandt; werkt het nou écht? Laten we daar kort over zijn: er is geen wetenschappelijk onderzoek dat dit aantoont, maar er zijn veel mensen die de positieve gevolgen ervan hebben ervaren.

Of dat dan komt door het universum en energieën of simpelweg omdat manifesteren je doelen helder helpt te krijgen, mag je zelf bepalen. Als je niet gelooft in spirituele praktijken, kun je manifesteren namelijk ook heel praktisch bekijken.

Als je je gaat focussen op gele auto’s, zal je ook meer gele auto’s opmerken, toch? Wanneer je dankzij het manifesteren weet welke doelen je wil bereiken en je gaat focussen op kansen om deze doelen te bereiken, zal je deze ook eerder opmerken.

Manifesteren, hoe doe je dat?

In het eerdere artikel benadrukt de manifestatie coach ook dat manifesteren niet simpelweg wensen is en dan maar wachten tot je wens uitkomt. Manifesteren bestaat uit drie stappen:

  • Je intentie zetten: wat wil je manifesteren? Is dat een droombaan, hoger salaris, meer succes in je carrière? In deze stap bedenk je welke doelen je wil bereiken.
  • Een meditatie waarbij je je voorstelt hoe je leven eruit zou zien als je dit doel hebt bereikt.
  • Actie ondernemen: vervolgens moet je echt actie ondernemen om je doel te bereiken. Herken de kansen die op je pad komen en grijp die met beide handen aan.

Praktische manieren

Jezelf af en toe vijf minuutjes de tijd gunnen om lekker te fantaseren, klinkt al een stuk minder zweverig dan je had verwacht, toch? Maar zelfs als je dat niet helemaal voor je ziet, zijn er meer praktische manieren om te manifesteren.

Goede voorbeelden zijn bijvoorbeeld het maken van een vision board (en deze op een prominente plek ophangen) of een dankbaarheidsdagboek bijhouden, lezen we op Career Contessa. Als je van schrijven houdt, kan journaling weleens de manier voor jou zijn. Hierbij trek je elke dag een paar minuten uit om op te schrijven wat je doet (en kan doen) om je specifieke doelen te bereiken.

Of manifesteren een magische manier is om je doelen te bereiken, moet je zelf bepalen. Het is in ieder geval een tool die je kunt inzetten om je doelen helder te krijgen en actie te ondernemen om deze te bereiken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.