Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 7 sep 2020
Leestijd: 4 minuten

Van de aardbodem verdwenen – Deze mannen deelden de reden dat zij hun date ghosten

Het is raar maar waar: bijna iedereen die aan het daten gaat wordt weleens geghost. Je weet wel, eerst denk je dat alles op rolletjes loopt, maar vervolgens verdwijnt hij of zij van de aardbodem en hoor je niets meer. En we horen die hersens al kraken, want waar ging het in godsnaam mis? Deze mannen deelden de reden waarom zij een date ghostten.

Geghost worden is zwaar klote, maar het hoort bij het leed dat daten heet. Welkom bij de club. Zie het als het bewijs dat jullie niet bij elkaar pasten. Al is het netjes om dat te laten weten, in plaats van ertussenuit te piepen als het moeilijk wordt.

6x mannen deelden de reden waarom zij hun date ghosten

Het is moeilijk om het niet persoonlijk op te vatten, maar probeer het. Dat een potentiële lover niet meer reageert hoeft niet aan jou te liggen, je weet immers niet wat er in iemands hoofd omgaat. Benieuwd wat er in sommige hoofden omging toen ze besloten iemand te ghosten? Zes mannen deelden met Cosmopolitan waarom zij niets meer lieten horen, lees hieronder hun verhaal.

John, 28 jaar, liet niets meer van zich horen toen hij twijfelde of zij wel interesse had.

“Ik ontmoette deze vrouw via een dating-app en we gingen uit om te borrelen. Uiteindelijk kusten we en waren we van plan om elkaar weer te zien. We gingen nog een paar keer op date, kwamen bij elkaar over de vloer en ze bleef zelfs een keer bij me slapen. Ik kookte voor haar op haar verjaardag en regelde vaak leuke dingen. Ik vond haar echt leuk. 

Van haar kant kwam weinig. Ze stuurde me bijna nooit een berichtje en belde me zelden. Ik wist niet of zij niet geïnteresseerd was, of dat ze verwachte dat ik alle moeite deed. 

Ik praatte hierover met haar, maar uit dat gesprek kwam niet veel. Ik besloot dat ik haar geen berichtjes meer ging sturen, waarna zij ook nooit meer iets van zich heeft laten horen. Ik besloot dat als zij geen moeite wilde doen, ze het niet waard was. “

William, 28 jaar, liet niets meer van zich horen toen hij aanvoelde dit een ‘toxic‘ relatie ging worden.

“Ik ontmoette dit meisje in de zomer van 2014 en ik vond haar meteen prachtig. We wisselden nummers uit en gingen op date. De hele zomer hebben we gedatet. We genoten van elkaar en hadden geweldige seks. Kortom: het was top. 

Al die tijd had ze emotionele driftbuien en die werden steeds erger. Zo ging de opeens heel hard in haar auto rijden om twee uur ‘s nachts of ging ze een keer totaal uit haar plaat tegen mijn moeder. Ik vond het moeilijk daarmee om te gaan. Sterker nog, het putte me helemaal uit. Ik liep constant op eieren, bij haar. 

Uiteindelijk zag ik haar driftbuien als een rode vlag, dit zou een giftige relatie worden. Toen ik van school veranderde liet ik nooit meer wat van me horen. Ze heeft me nog maanden lang berichten gestuurd, maar ik heb niet meer gereageerd.”

Daveed, 27 jaar, had een legit reden om zijn date te ghosten

“Ik ontmoette een getrouwde vrouw, die twee kinderen had. Mij vertelde ze dat ze allang gescheiden was en dat vond ik prima. Helaas was dat een leugen, want ik ontdekte via social media dat ze nog getrouwd was. Ze bleef me SMS’en en stuurde me dm’s, maar ik reageerde niet meer omdat ik me schuldig voelde.”

Axle, 26 jaar, ghostte een vrouw omdat ze bot was tegen zijn vrienden.

“Ik ontmoette haar tijdens een avond uit en we bleven die nacht bij elkaar slapen. De morning after haalden we nog ontbijt. Ik vond haar een toffe chick. We gingen een paar keer op date, maar toen ik haar meenam naar mijn vrienden deed ze een beetje raar. Na een paar drankjes deed ze heel bot tegen mijn vrienden en maakte ze ze zelfs belachelijk. De ochtend erna bood ze haar excuses aan, maar ik heb niets meer laten horen.” 

Colby, 26 jaar, liet zijn vriendin niets meer horen toen hij erachter kwam dat ze vreemdging.

“Mijn vriendin begon zich afstandelijk te gedragen en ik voelde dat er iets mis was. We hadden een lange afstandsrelatie en FaceTimeden en belden geregeld. Ze liet weinig van zich horen en mijn wantrouwen begon te groeien. Ik kwam erachter dat ze vreemdging en vond dat zij mijn energie niet meer verdiende. Een confrontatie zou leiden tot een verhit gesprek, daarom liet ik niets meer van me horen.”

Anand, 43 jaar, ghostte zijn date omdat ze ‘te ambitieus’ was.

“Ik ontmoette haar acht jaar geleden via een gemeenschappelijke vriend. We vonden elkaar meteen leuk en dateten op en af voor een paar jaar. We waren nooit écht samen. Tot op de dag van vandaag vind ik haar geweldig, maar ik werd zelf onzeker van haar. Ik had het gevoel dat ik haar tegen zou houden in haar plannen en dat wilde ik niet. Het was niet mijn directe idee om haar te ghosten, maar ik wist dat ze een compromis ging sluiten als ik met haar ging praten. Ik wilde niet dat zij een compromis sloot, daarom liet ik niets meer horen.”

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.