Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Celebrity 11 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Margot Robbie verschijnt als protest in het zwart bij de Oscars: dit is haar boodschap

De verwachtingen waren hoog, voor de look van Margot Robbie. Voor de laatste (en meest gevolgde) awardshow van het seizoen dachten velen dat Margot in een roze spektakelstuk zou verschijnen. Niets bleek minder waar, de Barbie-actrice hield haar look donker en ingetogen.

Fans dachten allemaal één ding: deze look is een protest, omdat ze niet is genomineerd. De Oscar-snubs (zoals het online genoemd werd) waren eerder al een discussie. De look van Margot gooit nog wat extra olie op het vuur.

Margot Robbie verschijnt in het zwart bij de Oscars

De look van Margot Robbie was allesbehalve in de lijn der verwachting. Ze verscheen in een strapless zwarte Versace herfst/winter 2024 jurk met gerimpeld detail in de taille – en er was geen vleugje roze te bekennen. Ook de make-up van Margot was minimalistisch, net als haar kapsel. Dat ze er prachtig uitzag, daar valt niet over te twisten – maar het was overduidelijk dat Margot een andere weg insloeg met deze look.

Margot Robbie oscars
ANP

Fans hebben een mening

De look van Margot werd veel gedeeld op social media en het oordeel van fans was snel duidelijk: dit is geen look voor de Oscars. ”It’s a gorgeous dress. But a let down considering it’s the Oscars. This is an Emmy awards dress’‘ schrijft iemand onder de post van @checkthetag. Een ander schrijft: ”Looks like she wasn’t even going to the last minute.”

Wetende dat over iedere look lang nagedacht wordt, vragen veel kijker zich af wat Margot wil zeggen met dit ensemble. De boodschap lijkt duidelijk: Margot deelt een subtiele sneer uit naar The Academy. ”she’s always beautiful. but is this a protest dress for not getting the best actress nomination?” schrijft een fan online.

Van de populaire Barbie-film is namelijk alleen Ryan Gosling genomineerd voor Best Support Actor. Margot Robbie en regisseur Greta Gerwig werden geskipt – en daarmee mist The Academy volgens de makers het belangrijkste punt van de film.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.