Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 14 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

De echte stalker uit Baby Reindeer doet bizarre onthulling

Ben jij, net zoals wij, helemaal fan van de serie Baby Reindeer? Het enge stalkerverhaal van personage Donny is écht gebeurd en Martha loopt ergens rond. In de serie heeft ze een andere naam, maar alles is dus helemaal real.

Richard gaf aan dat nooit iemand te weten zou komen wie zijn stalker is. Tot nu, want zijn stalker heeft zélf gereageerd en ze is niet blij.

Twee woorden: shots fired.

Baby Reindeer

Richard Gadd, een comedian uit de Schotland, is flink gestalkt en dat zo’n vier jaar lang. In de serie Baby Reindeer heet het hoofdpersonage Donny Dunn, maar Richard speelt zichzelf en het verhaal is ook precies het zijne. Donny werkt overdag in een bar en daar komt hij een vrouw tegen, genaamd Martha. Zij raakt al snel geobsedeerd door Donny en probeert hem in te pakken met haar beloftes. Een goeie baan, een penthouse.. Allemaal leugens, zo blijkt later.

Ze is bij elk optreden van hem, wacht hem op en verschijnt bij zijn huis. Ook krijgt hij 41071 e-mails, 350 uur aan voicemails, 744 tweets, 46 Facebookberichten en 106 brieven en dan zelfs cadeaus van haar. Donny is zelf ook niet helemaal zuiver: hij kan haar afwimpelen maar hij gaat er wel goed op dat zij ervoor zorgt dat mensen lachen om zijn grapjes. Ze streelt zijn ego, op een gekke manier.

Maar een stalker hebben? Dat wil je niet. Hoe los je zoiets op? En wat doe je als de politie je niet gelooft? Kijktip dus, Baby Reindeer op Netflix.

De echte Martha reageert: ontmoet Fiona Harvey

Richard gaf eerder aan Martha te beschermen, dus niemand zou er ooit achter komen wie de echte stalker in kwestie is. Maar ja – dan heb je natuurlijk niet nagedacht over het feit dat de echte Martha, Fiona Harvey, zelf in opstand komt. Fiona claimt de echte Martha te zijn en ze heeft zelfs een interview gegeven op de Britse televisie waarin ze heel wat onthullingen doet.

Of ze waar zijn, dat is natuurlijk niet zo 1, 2, 3 te bewijzen. Maar zo vertelt ze dat ze Richard maar drie keer heeft ontmoet, dat hij geobsedeerd was door HAAR én dat hij gevraagd heeft om met hem het bed in te duiken.

@thenewsmovement

Baby Reindeer’s ‘real’ Martha, Fiona Harvey, gave Piers Morgan an exclusive 55 minute interview Here are 5 key moments from the chat #babyreindeer #martha #richardgadd #netflix #piersmorgan #artsandculture

♬ original sound – The News Movement

Fiona had zes (!) telefoons

De show op Netflix is erg interessant, maar deze juice in het echt is misschien nog veel interessanter. Want.. wie spreekt nou de waarheid? Het valt veel mensen wel op dat Martha wel héél goed gecast is (ze lijkt er bizar veel op, toch?) en dat ze zelfs dezelfde maniertjes heeft. Fiona komt er dan ook niet goed vanaf in het interview: ze zegt een hoop dingen, maar niemand lijkt haar te geloven. Ze geeft aan zes telefoons te hebben gehad, omdat het voor haar ‘makkelijker’ was. Eén voor vrienden, één voor werk, één voor.. stalkeractiviteiten? En die andere drie dan?!

Mocht je jezelf even willen vermaken: scroll maar eens door alle comments op TikTok. Wij houden deze rel in de gaten en houden je natuurlijk op de hoogte.

Wat is er uiteindelijk gebeurd met stalker Martha uit Baby Reindeer?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.