Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 17 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Matthew Perry’s vader speelt in Friends en niemand had het ooit door

Acteren is meestal een beroep dat in de familie runt. Kijk bijvoorbeeld naar Sally Dynevor en haar dochter Phoebe Dynevor uit Bridgerton. En hoewel we dachten dat we de meeste bekende acteurs en hun familieleden wel kenden, is niets minder waar. Fans komen er namelijk nu pas achter dat Matthew Perry’s vader een karakter in Friends speelt.

Ja, de Friends-ster speelde samen met zijn vader in de serie.

Matthew Perry in Friends

Matthew Perry, aka Chandler Bing, kennen we natuurlijk uit onze favoriete serie Friends. Nu komen we erachter dat zijn echte vader een deel uitmaakte van de show. En niemand, maar dan ook écht niemand, heeft het ooit opgemerkt. Wij zijn compleet in shock. Acteur John Bennet Perry verschijnt in seizoen vier in de aflevering ‘The One With Rachel’s New Dress’.

In de aflevering zien we hoe Rachel (Jennifer Aniston) haar nieuwe fling Joshua (Tate Donavon) probeert te verleiden. Het gaat fout als Rachel een sexy babydoll koopt om indruk te maken op Joshua. Hij ziet de lingerie namelijk aan voor een minijurk en besluit haar mee te nemen naar zijn ouders. En wie speelt Joshua’s vader in de cringy scène? Niemand minder dan de vader van Matthew Perry.

friends matthew perry vader
Matthew Perry in Friends (NBC)
matthew perry friends vader
John Bennett Perry in Friends (NBC)

Vader van Matthew Perry

En we begrijpen niet hoe we het gemist hebben, want Matthew Perry lijkt als twee druppels water op zijn vader John. John Bennett Perry, die nu 80 jaar is, had een lange carrière met rollen in zowel grote als kleine producties. Hij speelde onder andere als Arthur Stanhope in George of the Jungle, als Principal Alan Moorehead in Veronica Mars en als Hal Matherson in Dirty Sexy Money.

En alsof dat nog niet genoeg Friends voor vandaag was (het kan nooit genoeg zijn), heeft Lisa Kudrow bevestigd dat ze begonnen zijn met het filmen van de langverwachte reünie. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer en Lisa Kudrow doen allemaal mee aan de reünie die later dit jaar op HBO Max verschijnt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.