Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lifestyle 2 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Meedoen aan Dry January? Met deze tips houd je het makkelijk vol

Na een maand lang te hebben gegeten en te hebben gedronken alsof het onze laatste dagen op aarde waren, zijn velen van ons nu even helemaal klaar met alle drank. Ben jij van plan om mee te doen aan Dry January? Dan maken de volgende tips je het een stuk makkelijker.

Met de nasleep van een bewogen NYE nog in het lichaam, lijkt een alcoholvrije maand een geweldig idee. Toch heb je af en toe een duwtje in de rug nodig.

Meedoen aan Dry January? Met deze tips houd je het makkelijker vol

Met deze dingen in je achterhoofd is het een stuk makkelijker om dat drankje af te slaan.

1. Zoek een vervangende activiteit

Door die avonden in de kroeg te vervangen door een mooie wandeling, zorg je ervoor dat je veel minder in de verleiding komt en je verheugt op andere dingen. Spreek met een vriend of vriendin af om een avondwandeling te maken, in plaats van een drankje te doen. Geen wandelaar? Denk dan aan uitgebreid koken, een filmavond of een yogales.

2. Doe het samen

Door samen met je vrienden Dry January aan te gaan maakt je het jezelf een stuk makkelijker. Natuurlijk is het alleen ook te doen, maar als je een buddy hebt die samen met jou de uitdaging aangaat, is de kans dat jullie beiden een uitschieter maken veel kleiner.

3. Houd bij hoeveel geld je bespaart

Wanneer rokers stoppen zijn er handige apps die laten zien hoeveel geld je al bespaard hebt door geen sigaretten te kopen. Voor alcohol is zo’n app er nog niet, maar dit financiële aspect is zeker een grote bron van motivatie voor velen. Houd daarom bij in je notities op welke avonden je allemaal niet hebt gedronken en hoeveel geld dit je heeft bespaard. Wedden dat het meer is dan je denkt?

4. Vertel het aan je familie en vrienden

Hardop uitspreken dat jij deze maand niet drinkt helpt bij het realiseren van je doel. Als jouw omgeving weet dat ze jou in januari even geen wijntje hoeven aan te bieden, zorgt dat voor jou weer voor een aantal minder momenten van verleiding.

5. Weet dat het effect groots is

Iedereen die meedoet aan Dry January heeft daar een reden voor, meestal is dat de gezondheid. Speaking of, wist je dat de effecten van Dry January lang aanhouden? Je doorbreekt je oude patroon en neemt nieuwe gewoontes mee je jaar in. De meeste mensen die een alcoholvrije maand deden trokken deze door of gingen permanent minder drinken, omdat ze voelden wat het deed met hun lichaam.

6. Ga voor alcoholvrije vervangers

Dat jij januari doorgaat zonder alcohol wil niet zeggen dat je nooit wat lekkers drinkt. We leven in 2023, wat betekent dat er meer alcoholvrije drankjes zijn dan ooit. Geniet van een biertje, wijntje of een cocktail – maar dan 0.0.

Minder drinken? Deze tips maken dat een stuk makkelijker

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.