Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 24 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Koninklijk kletsen – Meghan Markle lanceert haar eigen podcast, die ze produceert met Prins Harry

Goed nieuws: Meghan Markle hoort nu officieel bij de podcast-club. Gisteren lanceerde de Duchess of Sussex haar eerste podcast en niemand minder dan bestfriend Serena Williams was haar eerste gast.

Wij vertellen je natuurlijk alles over deze nieuwe, Spotify-exclusive podcast.

Meghan Markle lanceert haar eigen podcast ‘Archetypes’

Het komt niet geheel als verrassing, want deze podcast was al een tijdje gepland. We werden meerdere keren geteased en eerlijk is eerlijk: dit belooft wat. De podcast wordt geproduceerd door het productiebedrijf van Meghan en Harry, Archewell Audio. Op deze manier heeft Harry achter de schermen ook invloed op de content die gemaakt wordt. And they’re here to stay, want volgens Harper’s Bazaar hebben Meghan en Harry een meerjaarse deal gesloten met Spotify. Dat zijn véél afleveringen.

De naam van de podcast is gebaseerd op de non-profit organisatie van de hertog en hertogin van Sussex: Archewell. ‘Arche’ is het Griekse woord voor ‘actie ondernemen’. Daarnaast refereert de naam ook naar de zoon van het stel, Archie.

De podcast van Meghan staat in het teken van de vrouw. Iedere aflevering onderzoekt zij, met een gast, de maatschappelijke stempels en stereotypen (vandaar de naam van de podcast) die vrouwen tegenhouden. Meghan spreekt met historici en deskundigen om de oorsprong van deze stereotypen te achterhalen en voert openhartige gesprekken met vrouwen die maar al te goed weten hoe deze typeringen invloed hebben op het leven van de vrouw.

In de teaser ligt Meghan de podcast als volgt toe: “This is how we talk about women—the words that raise our girls, and how the media reflects women back to us. But where do these stereotypes come from? And how do they keep showing up in defining our lives?”

Uhm, wij voegen deze meteen toe aan onze playlist.

Fans denken dat dit de geheime social media-accounts van Meghan Markle en prins Harry zijn

De eerste aflevering van Archetypes

Gisteren, op 23 augustus, lanceerde de Hertogin haar eerste aflevering met vriendin en tennislegende Serena Williams. De aflevering heette dan ook ‘The Misconception of Ambition with Serena Williams’. In deze editie besprak het duo de struggles van het moederschap in het publieke oog. Later in de aflevering vertelt Serena over het schrijven van haar persoonlijke verhaal in Vogue. Daarin kondigde ze openlijk haar besluit aan om binnenkort te stoppen met tennis.

Ze is nog maar nét onderweg, maar Archetypes is nu al een dikke aanrader! Je luistert ‘m hier.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.