Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Kleding & Accessoires 2 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Zo kom je erachter welk model zonnebril het best past bij jouw gezicht

Het zonnige weer komt er weer aan, wat betekent dat je zonnebril weer tevoorschijn gaat komen. Misschien heb je nog een goede zonnebril liggen of misschien ben je juist op zoek naar een nieuwe. Wij kunnen jou helpen met het vinden van het perfecte model zonnebril bij jouw gezichtsvorm!

Want als je dan een nieuwe zonnebril koopt, wil je er niet uitzien alsof ‘ie veel te groot is voor je hoofd, toch?

Gezichtsvorm

Je kunt ontdekken welk model zonnebril of montuur het beste past bij jouw gezicht door erachter te komen welke gezichtsvorm je hebt. Er zijn verschillende soorten gezichtsvormen, we zetten ze even voor je op een rijtje:

  • Rond gezicht
  • Ovaal gezicht
  • Driehoekig gezicht
  • Vierkant gezicht
  • Rechthoekig gezicht
  • Hartvormig gezicht

Rond gezicht

Een rond gezicht is te herkennen aan volle wangen en een ronde kaak. Als jij een rond gezicht hebt, kun je het best een vierkant of rechthoekig model uitzoeken. Een vierkante of rechthoekige zonnebril creëert namelijk meer contour in je gezicht. Een goed voorbeeld is deze populaire zonnebril van Prada.

De Bijenkorf

Ovaal gezicht

Heb jij een ronde haarlijn en een wat langer gezicht en ronde kaken? Dan heb je een ovaal gezicht. Als je een ovaal gezicht hebt, maakt het niet heel veel uit wat voor soort bril je neemt. Veel monturen staan goed bij een ovaal gezicht.

Driehoekig gezicht

Een scherpe kaaklijn en brede jukbeenderen zijn kenmerken van een driehoekig gezicht. Als je een driehoekig gezicht hebt, dan is een wat bredere zonnebril een goede keuze. Hierdoor krijgt je gezicht de juiste balans. Denk aan cat-eye of pilotenbril. Voorbeelden zijn deze van Celine en Gucci.

De Bijenkorf
De Bijenkorf

Vierkant gezicht

Een vierkant gezicht is te herkennen aan een brede en scherpe kaaklijn, smalle kin en een hoge haarlijn. Om contrast te creëren bij een vierkant gezicht kun je het beste een ronde bril kopen. Dit zorgt voor meer balans en verzacht sommige delen van je gezicht. Een voorbeeld is deze zonnebril van Ray-Ban.

de Bijenkorf

Rechthoekig gezicht

Heb jij een wat langer gezicht met rechte lijnen en zijn jouw jukbeenderen, wangen en voorhoofd bijna even breed? Dan heb jij een rechthoekig gezicht. Bij een rechthoekig gezicht is een wat groter montuur of een montuur met ronde lijnen mooi. Bijvoorbeeld een cat-eye zonnebril model, zoals deze van Gucci.

De Bijenkorf

Hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht is te herkennen aan een breed voorhoofd dat steeds smaller wordt. Je hebt een scherpe kin met hoge jukbeenderen. Heb jij een hartvormig gezicht, dan zijn de rondere monturen iets voor jou. Denk aan een halfronde of ovale bril, zoals deze van Saint Laurant.

De Bijenkorf

Hier scoor je zonnebrillen van Gucci onder 200 euro

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.