Jana Witteman
Jana Witteman Money Talks 25 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Esmee (21): ‘Mijn teamgenoten halen nooit een rondje na de hockeywedstrijd’

Tikkies van 1,25 euro, bizarre bedragen voor een vakantie met je schoonfamilie waar je niet op zit te wachten of je huisgenoten die maar niet begrijpen dat de energierekening écht oploopt als je dagelijks twintig minuten doucht. Geldkwesties: we kennen ze allemaal en soms zijn ze om gek van te worden. In Moneytalk bespreekt NSMBL-redacteur Jana wekelijks een lezers-struggle. Vandaag? Esmee haalt altijd een rondje na de wedstrijd, maar krijgt van sommige mensen nooit een rondje terug.

Naam: Esmee
Leeftijd: 21
Woonsituatie: Thuiswonend bij ouders

Moneytalk

Sommige teamgenoten halen nooit een rondje.

De geldkwestie van Esmee

“Hi NSMBL,

Volgens mij kennen heel veel mensen deze struggle, maar ik wil het toch kwijt. Ik weet namelijk zelf niet echt wat nu de beste oplossing is en het frustreert me toch. Bijna ieder weekend speel ik een hockeywedstrijd samen met mijn team en na afloop drinken we bijna altijd nog wat in de kantine. Maar het zijn altijd dezelfde meiden die een rondje halen én dezelfde meiden die dit dus nooit doen.

Nu zijn er ook meiden die geen bier drinken en daarom geen rondjes halen voor de rest, maar dit geldt niet voor iedereen. Plus: zij drinken dan bijvoorbeeld wel fris. Dan kunnen zij toch ook wel een keer een rondje bier halen, ook al drinken zij zelf niet? Wat vinden jullie?”

Dit vindt de redactie van NSMBL

Hee Esmee!

Begrijpelijk dat je dit irritant vindt, maar misschien is het niet lastig te verhelpen. Zouden jullie bijvoorbeeld met een seizoenspot kunnen werken? Dan leggen alle spelers aan het begin van het seizoen geld in en betalen jullie uit die pot bijvoorbeeld altijd de eerste twee rondjes na de wedstrijd. Blijven er dan nog spelers hangen en willen zij meer drinken, dan kunnen ze dat uit eigen zak betalen en hun eigen rondjes starten. Dan heb je in ieder geval geen gedoe meer over de eerste twee rondjes die altijd door dezelfde meiden worden gehaald.

Mocht dat niet werken, dan kun je misschien eens bespreekbaar maken wat je eigenlijk zelf al oppert. Ook de teamgenoten die fris drinken kunnen wat ons betreft best wel een rondje halen voor de rest. Misschien spannend om die bal een keer op te gooien, maar dan is deze frustratie wel van je hart. Succes!

Liefs.

Lola (27): ‘Vriendinnen gaan altijd duur uiteten en ik kan niet mee’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.