Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Body & Mind 5 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Houd jij jouw sportschema nooit vol? Met deze trucjes vind je weer motivatie

Als jij al meerdere keren een sportschema hebt gemaakt en weer hebt opgegeven, dan vind je het waarschijnlijk moeilijk om jezelf te motiveren. Herkenbaar! Want hoe sleep jij jezelf nu naar die sportschool als je niet van sporten houdt? Deze tips helpen je erbij.

Fitness en sporten: het is niet iedereens passie. Als jij iemand bent die liever series kijkt dan sport, dan gaan deze tips je helpen om weer wat actiever te worden.

Tips voor meer motivatie om te sporten

Sporten is niet alleen goed voor je lichaam, maar heeft ook nog eens een positief effect op je mentale gezondheid. Het geeft mensen namelijk een goed gevoel over zichzelf, waardoor ze uiteindelijk beter in hun vel zitten.

Vind een sportmaatje

Heb jij vrienden of vriendinnen die ook sporten? Vraag dan een keer of je met ze mee mag. Als je merkt dat jullie elkaar goed aanvoelen met je doelen en motivatie, kun je afspreken altijd samen te gaan. Hierdoor raak je weer gemotiveerd om te gaan sporten als je stiekem zelf helemaal geen zin hebt.

Tip om op te letten: zorg wel dat je niet afhankelijk van deze persoon wordt en wel gewoon zelf gaat wanneer de ander niet kan.

Sportkleding

Een nieuwe mooie outfit maakt iedereen vrolijk en gemotiveerd om het te dragen. Dit geldt ook voor je sportkleding. Koop een leuk setje dat jou enthousiast maakt om het naar de sportschool te dragen.

Een andere tip die helpt jezelf te motiveren, is om je sportkleding standaard in het zicht te hebben. Hierdoor denk je eraan dat je wilde sporten, waardoor je sneller het besluit maakt om die yogapants aan te trekken en te bewegen.

Maak een vast schema

Maak zelf een vaste work-outplanning of laat er eentje maken door een trainer. Zorg dat het realistisch en haalbaar is. Door een vast schema creëer je vastigheid en raak je hieraan gewend, waardoor je uiteindelijk ook meer gemotiveerd zult zijn.

Motiverende playlist

Goede muziek doet wonderen. Van de muziek in een sportschool raakt namelijk niemand gemotiveerd. Zorg er daarom voor dat je zelf een playlist hebt met muziek die jou opzweept. Neem tijdens elke sportsessie een goede koptelefoon of oortjes mee, waardoor je helemaal gefocust bent op je eigen muziek.

Zorg voor energie

Of je nu een kop koffie drinkt of een scoop pre-work-out: zorg dat je energie hebt voordat je work-out begint. Vooral met pre-work-out geldt dat zodra je een scoop hebt genomen, je eigenlijk niet meer terug wilt. Veel energie neemt dus automatisch motivatie met zich mee.

Houd progressie bij

Of je nu naar de sportschool gaat, hardloopt of iets anders doet: het is motiverend om te zien dat je beter en fitter wordt. Houd bijvoorbeeld bij hoeveel kilo je lift in de sportschool of hoe lang je doet over vijf kilometer hardlopen. Meten is weten – en in dit geval ook motivatie.

Dit is hoe vaak je zou moeten sporten voor je gezondheid (volgens onderzoek)

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.