Anne Smits
Anne Smits Food 4 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Naar Puglia dit jaar? Dan wil je deze vijf charmante plekken niet missen

Italië: het land van de laars, de boze gezichten wanneer je na 12:00 uur een cappuccino bestelt en maaltijden die bestaan uit kaas & koolhydraten. Dit prachtige land heeft ontzettend veel mooie plekken, waaronder de regio Puglia in de hak van de laars. Staat Puglia op de planning? Dan wil je deze prachtige plekken in de regio bezoeken.

En misschien wel de belangrijkste tip: je kunt Puglia het beste bezoeken in het voor- of najaar.

Dit zijn leukste plekken in Puglia

Puglia is de perfecte plek voor jouw zonvakantie. De steden in Puglia hebben een oud stadscentrum wat voor de meest sfeervolle plekken zorgt. Je vindt hier ook ontzettend veel olijfbomen en wijngaarden en hier zitten dan ook de meeste wijnproducenten van Italië. Kortom: Puglia is een romantische plek met de mooiste bezienswaardigheden en meest heerlijke restaurants.

Locorotondo

In het fotogenieke stadje Locorotondo vind je de unieke witte huisjes, ook wel Trulli huisjes genoemd. Wat Locorotondo nog meer zo mooi maakt, is al het groen. Zo houden de inwoners van Locorotondo ontzettend van bloemen en planten. Loop rustig door de straten van Locorotondo en je komt vanzelf een aantal kerkjes tegen. De omgeving van Locorotondo is omringd met wijngaarden, dus als je een wijnliefhebber bent, is dit de perfecte plek voor jou.

Monopoli

Monopoli is een prachtige stad met een leuke haven en restaurants. Voor een drankje kan je terecht op het bruisende plein Piazza Garibaldi en voor de boulevard met allerlei restaurants loop je over Lungomare del Porto. Wil je wat luxer dineren, dan kan je terecht bij Komera. In het middenpunt van het historische centrum vind je een kathedraal, en slechts een paar stappen verder een griezelige kerk met mummies.

Gallipoli

Ook Gallipoli heeft net als alle andere plekken in Puglia een oude binnenstad waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. Je komt vanzelf een aantal kerken tegen, maar de stad heeft ook een fontein en zelfs een kasteel dat je kunt bewonderen. Ook is Gallipoli een echte olijvenstad en je vindt er dan ook allerlei ondergrondse oliepersen. Eén van die oliepersen is de Frantoio Ipogeo in de Via Antonietta De Pace. De prachtige kust met witte zandstranden is ook niet te missen in Gallipoli. Overdag kun je terecht bij Laboratori Urbani voor een koffie en broodje. Ben je een echte visliefhebber? Sluit je dag in Gallipoli dan af bij AMU Fish Restaurant & Store.

Lecce

Lecce is een van de grotere steden in Puglia. Wanneer je door de stad loopt, kom je al snel bij het grote plein van de stad: Piazza Sant’Oronzo. Je vindt hier een groot Romeins amfitheater en nog allerlei andere karakteristieke gebouwen. Wanneer je in Lecce bent, móét je een Pasticciotto proeven. Dit is een cakeje gevuld met een romige crème. Bij Pasticceria Natale kun je terecht voor de lekkerste Pasticciotto. Wandel vooral lekker rond in Lecce en je komt vanzelf de mooiste bezienswaardigheden en leukste terrassen tegen.

Brindisi

Vlieg je terug vanuit Brindisi? Ontdek dan ook nog even deze plek. In deze havenstad geniet je van een kleurrijke markt op het Piazza Mercato. Rondom dit plein vind je ook een aantal leuke restaurants, zoals Trattoria Siamo Fritti. Een mooi plein dat is omringd met prachtige gebouwen en een kathedraal, is Piazza Duomo. Wil je langs de kust van Brindisi wandelen, loop dan over de boulevard van Brindisi: de Viale Regina Margherita.

NSMBL city guide: Dit zijn de leukste restaurants, winkels en wijken van Kopenhagen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.