Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Beauty 20 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Met deze 5 trucjes krijg je je nepsproetjes het mooist

Niet iedereen heeft sproetjes van zichzelf, toch is dit iets wat veel mensen wel graag zouden willen hebben. Vooral in de zomer zijn sproetjes erg gewild en doen mensen er alles voor om nep sproeten bij zichzelf te maken.

Daarom delen wij een aantal producten en trucjes om deze bij jezelf te maken waardoor het ook nog eens natuurlijk lijkt.

Sproetjes maken bij jezelf

Sproetjes zijn kleine pigmentvlekjes die voornamelijk in het gezicht voorkomen. Ze ontstaan door zonlicht, vandaar dat mensen ze alleen in de zomer hebben of het er veel meer worden in de zomer. Omdat het vooral opvalt in de zomer worden sproetjes vaak geassocieerd met het warme weer. Helaas omdat het pigmentvlekjes zijn kun je ze niet daadwerkelijk bij jezelf creëren, maar je kan ze wel tekenen op je gezicht. Dit zijn een aantal trucjes hoe je dit kan doen:

Sproetenpen

De meest simpele manier is door make-up producten te gebruiken die speciaal hiervoor gemaakt zijn. Je hebt namelijk van verschillende merken een sproetenpen, hiermee kun je ze gemakkelijk zelf aanbrengen op je gezicht en bepalen waar je ze wilt hebben.

@louisevandermeijs_

DIY Louise neemt afscheid 💀😭 #essencemakeup #frecklepen #sproetenmaken #hemamakeuptesten

♬ Jazz Bossa Nova – TOKYO Lonesome Blue

Met henna

Een andere manier die erg populair is om nep sproeten te creëren is Henna. Dit is een veelgebruikte manier omdat met henna de sproeten lang blijven zitten. Je koopt een henna-kit en brengt vervolgens de henna met kleine stipjes aan op de plek waar jij wilt. Dit laat je drogen en daarna was je het eraf.

@ezgiguenes_

Lets do fake freckles with henna 🤎✨ #fyp #fürdich #fakefrackles #freckleswithhenna

♬ Starboy – Sped Up – INDRAGERSN

Zelfbruiner

Een andere manier om langdurige nep sproeten te maken is met zelfbruiner. Bij deze manier is het vooral belangrijk om de juiste kwast te gebruiken. Het moet namelijk een stipling brush zijn, hierdoor krijg je de kleine puntjes die uiteindelijk lijken op sproeten. Hieronder wordt uitgelegd hoe het moet:

@lopshopuk

Replying to @nikkimm1986 hope this helps 💖 #faketanfreckles #frecklestutorial #thriftedfashion #secondhandfashion

♬ original sound – Lopshop UK

Haarkleuring

Een andere manier die we voorbij hebben zien komen op TikTok is nep sproeten maken met een haarkleuring spray. Zorg dat deze spray een donkere kleur heeft en spray het van een afstandje op je gezicht. De sproeten zullen een aantal uur tot dagen erop blijven zitten.

@katosluis

Eerlijk beste hack van 2022 nu al 💓 #fakefrackles #makeuphack #frackles

♬ Hallo – Antoon

Broccoli en bronzer

Je zou er waarschijnlijk niet meteen zelf aan denken, maar een broccoli werkt perfect om de juiste grote en hoeveelheid nep sproeten bij jezelf te maken. Het kan namelijk soms nog best lastig zijn om mooie sproetjes bij jezelf te maken en een broccoli doet dit voor jou, je moet de groente alleen even een bruin kleurtje geven met wat bronzer. En jezelf er even overheen zetten dat je je gezicht beschildert met broccoli.

@dajour.lotus

Big slay #dajourlotus #brocoli #sproetjes #sproetjesmaken #makeuptutorial #makeuphacks #herkenbaar

♬ origineel geluid – Dajour

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.