Alrik de Jong
Alrik de Jong Entertainment 4 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix wordt aangeklaagd vanwege het succes van de serie Squid Game

Netflix is aangeklaagd wegens het succes van de Zuid-Koreaanse serie Squid Game. SK Broadband, een internetprovider uit Zuid-Korea, eist dat de streamingdienst voor de extra kosten, die gepaard gaan met het succes, opdraait. Dat meldt Reuters.

Netflix aangeklaagd door Zuid-Koreaanse interentprovider

Squid Game is een onverwacht groot succes. Niet alleen in Zuid-Korea, maar wereldwijd. Zo staat de serie in Nederland ook in de top 10 best bekeken films en series en internationaal is de obscure horrorserie op weg de best bekenen Original ooit te worden.

Maar de allergrootste gekte vindt plaats in het land van herkomst. Nog nooit was een Netflix-serie zo populair in Zuid-Korea. Squid Game wordt zelfs zoveel gestreamd dat internetprovider SK Broadband alleen voor de serie al 1,2 biljoen bits per seconde moet draaien.

Vanwege de kosten van het toegenomen netwerkverkeer en onderhoudswerkzaamheden heeft SK Broadband de streamingdienst aangeklaagd. De eis is dat Netflix moet meebetalen aan de extra kosten die de serie Squid Game met zich meebrengt. Op zich niet een vreemd voorstel, te weten dat de streamingdienst in de Verenigde Staten internetprovider Comcast al een tijd lang betaalt voor snellere streaming. De rechter heeft de Zuid-Koreaanse internetprovider inmiddels dan ook gelijk gegeven. Op dit moment werkt Netflix met een team advocaten aan een oplossing, om te voorkomen dat gebruikers benadeeld worden.

Het krankzinnige succes van Squid Game

Blijkbaar was de wereld toe aan een absurde serie over 456 mensen die het tegen elkaar opnemen in zes kinderspellen. Falen de deelnemers, dan sterven ze. Een soort Battle Royale, maar dan anders. De hype in Zuid-Korea is krankzinnig en die breidt zich als een olievlek uit over de rest van de wereld.

De een vergelijkt de serie met Hunger Games, de ander met Battle Royale. Daarmee is de sfeer in ieder geval duidelijk: luguber.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.