Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 8 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

Deze 10 Netflix-series heb je in één weekend uitgekeken

Iets wat we maar al te graag doen in het weekend is een momentje voor onszelf nemen en even tot rust komen van de afgelopen week. Hoe kan je dat nu beter doen dan het hele weekend vertoeven op de bank met een leuke Netflix-serie?

Deze tien leuke Netflix-series heb je in no-time uitgekeken.

1. Firefly Lane

Deze nieuwe Netflix-serie is het kijken zeker waard. Twee veertigjarige hartsvriendinnen zijn al vriendinnen voor het leven en hebben veel meegemaakt. In Firefly Lane nemen we een kijkje in de vriendschap van de twee, en we vertellen je alvast: het zit vol met drama, nostalgie en een foute 80’s aesthetic .

2. Bridgerton

Als je Bridgerton nog niet hebt gekeken, is er iets fout gegaan in het algoritme van Netflix. De populaire Netflix-serie is namelijk ontzettend populair en je kunt er nog moeilijk omheen draaien. In de Londense high society wordt de boel al snel flink op zijn kop gezet nadat er een column verschijnt van Lady Whistledown, de mysterieuze en maar al te nieuwsgierige roddelaar van de stad. Na de eerste aflevering kun je niet meer stoppen, dus dat binnen één weekend afkijken is zeker gegarandeerd. Ook leuk: de serie krijgt een tweede seizoen.

3. When They See Us

Zin in een potje janken? Dan raden we zeker When They See Us aan. De Netflix-original vertelt het hartverscheurende verhaal van 4 onschuldige jongens die in 1989 opgepakt werden voor de aanval op een vrouw in Central Park. Ze worden overduidelijk op basis van hun huidskleur gearresteerd, maar niks lijkt volgens de politie te bewijzen dat ze er niet bij waren. Indien je deze dit weekend gaat kijken raden we je aan alvast de zakdoeken erbij te pakken.

4. Ratched

Fan van mind games en een beetje thriller? In Ratched volgen we een verpleegkundige, Milred Ratched, die in 1947 begint in een psychiatrisch ziekenhuis. Ondanks dat ze er vanbuiten lief uitziet, is er een duistere kant die maar weinig mensen zien. Wie American Horror Story heeft gekeken weet dat de producer, Ryan Murphy, er zeker wat van kan, dus een misser zal Ratched niet zijn.

5. Unbelievable

Een serie waar je echt verstrikt in raakt omdat het zó interessant is, is Unbelievable. Een getraumatiseerd meisje doet aangifte bij de politie omdat ze is verkracht. De politie geloofd haar niet en ze wordt aangeklaagd voor het liegen over een verkrachting. Twee vrouwelijke detectives denken hier anders over en pluizen de zaak tot op de details uit om te bewijzen dat de verkrachting wél heeft plaatsgevonden. Het verhaal is waargebeurd en een echte aanrader.

6. The Night Stalker

In deze spannende true-crime documentaire gaan twee rechercheurs op zoek naar een brute stalker, verkrachter en moordenaar genaamd Richard Ramirez. Hij sloeg vaak toe in de nacht, waardoor hij al snel de bijnaam The Night Stalker kreeg. Met deze enge documentaire zit je binnen no-time met kippenvel op de bank, want hij is écht eng.

7. Emily in Paris

Aah, een romantische comedy. Dat is alles wat we even willen op dit moment. Verstand op nul en kijken maar. In deze komische Sex-and-The-City-achtige Netflix-serie volgen we Emily, een ambitieuze en energieke Amerikaanse die voor werk naar het romantische Parijs wordt gestuurd. Ze mag de Fransen wat tips geven over hoe ze in Amerika hun marketingplannen uitvoeren. Klinkt niet zo moeilijk, zul je denken, maar Emily lijkt het al te verprutsen op de eerste dag: ze spreekt namelijk geen woord Frans.

8. Queen’s Gambit

Het is 1950: Beth leeft in een weeshuis en verveelt zich ontzettend. Tot ze er achter komt dat ze een verborgen talent heeft voor schaken. Ze wordt een grote ster in de denksport, maar heeft ondertussen nog met haarzelf te doen. Ze is namelijk verslaafd geraakt aan het ‘groene middeltje’ dat de kinderen wordt gegeven.

9. Never Have I Ever

Het lijkt volgens Devi perfect om populair te worden, dus ze heeft hier alles voor over. Ze komt er alleen al vrij snel achter dat haar vrienden, familie en gevoelens een stuk belangrijker voor haar zijn dan ze had verwacht. En dat gooit roet in het eten: ze wil namelijk dat dolgraag kunnen combineren met haar populariteit. In deze serie vind je een goede dosis humor en drama. Wij zijn fan.

10. Girlboss

Motivatie nodig voor het thuiswerken? Dan is Girlboss het beste medicijn. In de Netflix-serie zien we hoe de jonge Sophia maar struggelt om haar eigen bedrijfje op te starten. Ze komt er wel, maar met aardig wat tegenslagen en verdriet.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.