Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Entertainment 13 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

De spannende Netflix-film ‘Believe Me: The Abduction of Lisa McVey’ wil je dit weekend nog zien

Fan van true-crime en nog op zoek naar een spannende film om te kijken? Dan zit je goed met de spannende Netflix-film Believe Me: The Abduction of Lisa McVey. Het internet praat nergens anders meer over, en dat is ook niet zo gek. De confronterende film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Deze parel wil je vandaag nog aan je kijklijst toevoegen.

Believe Me: The Abduction of Lisa McVey

Netflix heeft een breed aanbod als het gaat om true-crime series, documentaires en films. Zo konden we kortgeleden nog genieten van een gloednieuwe true-crime documentaire, Why Did You Kill Me?, en was Sons of Sam ook een grote hit. Afgelopen week verscheen op Netflix een film uit 2018 die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal: Believe Me: The Abduction of Lisa McVey.

Het verhaal gaat over Lisa McVey: een 17-jarig meisje dat in Florida woont. In 1984 wordt ze ontvoerd, voor 26 uur verkracht en getraumatiseerd door een beruchte seriemoordenaar, Bobby Joe Long. Ze weet uiteindelijk te ontsnappen doormiddel van omgekeerde psychologie, om er vervolgens thuis achter te moeten komen dat niemand haar gelooft. Alles wordt door iedereen in twijfel getrokken, behalve door één detective.

Waargebeurd verhaal

Vaak genoeg krijgt Netflix het voor elkaar een non-fictieve serie of film interessant te maken, maar het voelt toch iets anders wanneer de film of serie op een waargebeurd verhaal is gebaseerd. Ook dit verhaal heeft (helaas) in het echte leven plaatsgevonden: Lisa McVey werd in 1984 daadwerkelijk verkracht door seriemoordenaar Bobby Joe Long.

Ze wist doormiddel van omgekeerde psychologie te ontsnappen door te zeggen dat ze de verzorger van haar zieke vader was. Hierdoor liet Bobby Joe Long haar gaan en bracht hij haar geblinddoekt naar huis. Tijdens haar ontvoering was ze geblinddoekt, maar door dingen uit haar omgeving op te pikken wist ze veel bewijs achter te laten waardoor Bobby Joe Long niet lang na de ontvoering werd opgepakt.

Kortom: de film is zeker het kijken waard – pak de tissuebox er maar alvast bij. Believe Me: The Abduction of Lisa McVey is sinds afgelopen week te zien op Netflix.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.