Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 12 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

15x de leukste haarstijlen voor de zomer die je gemakkelijk zelf kunt maken

Laten we eerlijk zijn: we houden van simpele haarstijlen. Hoe minder moeite het kost, hoe beter. Met de zon die dan nu toch écht aan het doorkomen is (hallo, terras), is het wel zo leuk om je haar op te steken. We hebben daarom vijftien leuke maar simpele haarstijlen voor de zomer op een rij gezet.

Met deze haarstijlen wil je aankomende zomer gezien worden.

Haarstijlen voor de zomer: 15 leuke manieren

Van bubble braids tot ingevlochten sjaaltjes: aankomende zomer mogen we weer genieten van verschillende haartrends. En we verklappen alvast dat er een paar toffe haarstijlen tussen zitten die je wilt dragen aankomende zomer. Om de lijst wat beknopter en overzichtelijker te maken hebben we de leukste (en simpelste) haarstijlen voor de zomer verzameld. Kom maar op met die summer vibes.

1. Bandana

Je kunt het zo simpel maken als je wil, en één ding is zeker: deze bandana-look is niet alleen simpel, maar ook ontzettend stijlvol. Deze look met een bandana en box braids willen we gegarandeerd vaker zien deze zomer.

2. Bubble braid met opvallende elastieken

Wie het nog niet doorhad: de bubble braid is razend populair op Instagram en TikTok, en ook wij zijn groot fan. De haarstijl is op verschillende manieren te creëeren, met zowel dunne elastiekjes als meer opvallende elastieken.

3. Bubble braid voor dun haar

Voor vrouwen met dikke lokken zijn wat dikkere elastieken praktisch én leuk, maar voor wat dunnere lokken komen dunne elastiekjes toch iets beter van pas. Trek de plukjes er op het laatst wat meer uit voor een extra bubbelachtig effect.

4. Hoge staart

Hoge staarten staan niet alleen erg leuk tijdens de zomer, ze laten ook onze lokken uit de nek. Met deze Bella-Hadid-achtige staart geef je je staart een twist.

5. Sleek bun

Sleek buns zijn hot dit jaar en we klagen niet. Ook is het de perfecte haarstijl voor de zomer.

6. Lage staart met haarband

De perfecte haarstijl om je haar uit je gezicht te houden is toch wel de haarband. En we hebben goed nieuws: de haarbanden zijn is verschillende varianten te vinden. Hoe leuk is het om je haarband te matchen met je outfit, net zoals @jaichill_ heeft gedaan?

7. Half opgestoken space buns

Half opgestoken haarstijlen zijn perfect tijdens de zomer. Deze half opgestoken space buns zijn alles wat we willen dragen deze zomer.

8. Vlechtjes

Je lokken niet opsteken maar er wel een twist aan geven? Probeer dan deze festival-achtige vlechtjes eens. Wij zijn groot fan van deze look.

9. Half opgestoken knot

Kylie Jenner is dé inspiratiebron waar we naar opzoek gaan als we zoeken naar leuke haarstijlen. Deze leuke half opgestoken knot is makkelijk zelf te maken.

10. Twee knotjes

Geef je lokken een 00’s twist met de oldschool space buns. De haarstijl laat je gezicht beter uit komen en, om niet te vergeten, staat erg leuk.

11. Twee staartjes met vlechtjes

Simpele toevoegingen aan je haar kunnen al veel doen. Hoe leuk zijn deze twee staartjes met twee vlechtjes aan de voorkant?

12. Haarclip

Je haar opsteken maar heb je geen zin in een simpele staart? Dan hebben we iets leuks voor je: de go-to haarclip is dé haaraccessoire van deze zomer.

13. Sjaaltje

We zijn verliefd op deze haarstijl waar @bellastovey haar sjaaltje in haar lokken heeft gewikkeld. Draai je lokken om het sjaaltje en maak ze op het einden vast met een elastiekje voor een leuk effect.

14. Strakke staartjes

Creëer een ‘foxy’ effect door twee staartjes strak naar achteren op te steken.

15. Zigzag-scheiding

Kortgeleden introduceerde niemand minder dan Bella Hadid ons weer de zigzag-scheiding, en we kunnen er geen genoeg van krijgen. De perfecte manier om je haarstijl een vleugje 00’s te geven, niet?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.