Noah Korevaar
Noah Korevaar Entertainment 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

The Sons of Sam: Netflix onthult nieuwe true crime-serie over seriemoordenaar

Maak kennis met The Sons of Sam: A Descent Into Darkness, een gloednieuwe Netflix Original over de beruchte seriemoordenaar David Berkowitz. Na vier decennia stelt de nieuwe true crime-serie de verontrustende vraag: werkte Berkowitz eigenlijk wel alleen?

Met Hotel Death en Night Stalker achter de rug, is het tijd voor je nieuwe true crime-obsessie.

The Sons of Sam op Netflix

Markeer 5 mei 2021 maar alvast in je agenda, dan lanceert Netflix namelijk een nieuwe Original. The Sons of Sam: A Descent Into Darkness komt uit op Netflix en gaat over een seriemoordenaar genaamd David Berkowitz.

David Berkowitz, bij het grote publiek bekend als The Son of Sam, was één van de meest actieve seriemoordenaars van de twintigste eeuw. In zeer korte tijd, van 1975 tot en met 1977, vermoordde hij zes New Yorkers. Ondertussen schreef hij meerdere brieven aan kranten en de politie, ondertekend met ‘Son of Sam’ en mysterieuze symbolen.

Demonische hond

Uiteindelijk werd Berkowitz gearresteerd, en bekende hij zijn moorden. Maar, zijn verklaring was op zijn zachtst gezegd luguber: de seriemoordenaar beweerde dat hij de moorden in opdracht van de demonische hond van zijn buren had gepleegd. Die zaak is voor de echte true crime-fans allang bekend. Maar Netflix duikt er met een andere invalshoek in. De vierdelige docuserie heet namelijk niet voor niks The Sons of Sam. Meervoud dus.

De vraag waar de Netflix Original om draait is fascinerend: wat nou als Berkowitz niet alleen werkte? Al in de jaren negentig beweerde de veroordeelde seriemoordenaar opeens dat hij deel uitmaakte van een satanische sekte, die een deel van de moorden zou hebben gepleegd. Maar als Berkowitz niet zelf de trigger overhaalde, wie deed dat dan wel? Is na al die decennia nog steeds een seriemoordenaar op vrije voeten? De trailer laat nog veel vragen onbeantwoord. Vanaf 5 mei staat de serie op Netflix.

Manners

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.