Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 21 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Kijkers Ashley Madison-documentaire kunnen Sam niet uitstaan

Wat moeten we toch zonder Netflix: de streamingdienst komt bijna wekelijks met een nieuwe geniale serie of documentaire. De afgelopen weken stond Baby Reindeer op nummer één, maar daar is nu verandering in gekomen. Met dank aan Bridgerton seizoen 3 én de documentaire Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal. Over die laatste moeten we het hebben.

Life is short, have an affair

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal

Lekker titeltje al toch? Deze Netflix-docu gaat over een website voor overspelige affaires die werd gehackt (oeps), waardoor de gegevens van de gebruikers uitlekten. Deze site werd in het begin van de jaren 2000 gelanceerd en meteen waren heel veel echtgenoten geïnteresseerd.

Hackers vonden het wel interessant, zo’n site. Interessant en heel erg fout. Ze namen het over en eisten dat de site uit de lucht gehaald zou worden. Zo niet? Dan komen alle geheimen van 37 miljoen gebruikers op straat te liggen. Je kunt je voorstellen: grote paniek.

Bekijk de trailer van Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal hieronder:

Sam en Nia doen hun verhaal

In de serie vertelt een man genaamd Sam over zijn ‘fout’ om zich aan te melden met zijn echte persoonsgegevens. Kleine achtergrondverhaaltje: Sam is getrouwd met Nia (ja, toen ook al) en vandaag de dag zijn ze samen een bekend Amerikaans en christelijk YouTube-koppel uit Texas.

Als je ze opzoekt op YouTube of Instagram zie je ook dat ze video’s maken over deze docu (waarin ze live reageren bijvoorbeeld) en dat ze nog steeds behoorlijk bezig zijn met dit verhaal. Zijn ze het een beetje aan het uitmelken voor de views? Lijkt er wel beetje op. Het stel heeft eerder al YouTube-video’s gemaakt over deze traumatische ervaring en nu doet Sam wederom zijn verhaal.

Slogan Ashley Madison zorgt voor openbaring

Oke – nu terug naar de docu: Sam vertelt dat hij in de early jaren 2000 op de spoedeisende hulp werkte, toen hij deze affairewebsite tegenkwam. Hij was tijdens een van zijn shifts aan het scrollen op Yahoo!, toen hij op een advertentie stuitte van Ashley Madison.

‘Life is short, have an affair’, las hij. Het eerste wat hij dacht: “goed punt, het leven is inderdaad kort.” Hij wilde meer uit het leven halen en daarom meldde hij zich aan. Een affaire was het antwoord op al zijn vragen, zo leek het. Bekijk één van de fragmenten uit de documentaire hieronder:

@netflixsa

“Life is short, have an affair” 📺 Ashley Madison: S*x, Lies & Scandal is now playing

♬ original sound – Netflix South Africa – Netflix South Africa

Doe maar een portie ongezouten mening please

De serie is heel erg juicy – wie vindt het nou stiekem niet lekker om dit soort verhalen te bekijken? Toch wordt er wel wat scheef gekeken naar mensen die vertellen in de serie. Sam, te zien in de video hierboven, krijgt toch nu al wat haat op het internet van kijkers.

TikTok staat vol ongezouten meningen: “Maybe they have something right 🤔 as if he needed a reason if that tag line was really all it took”, zo schrijft iemand. “Men are such.. simple creatures”, plaatst een ander. “He didn’t even just randomly start an affair with someone he met he literally sat down and thought “I want to have an affair”… Het slachtoffer spelen lijkt wat misplaatst in dit geval.

Hoe is het nu met Sam en Nia?

Het stel is momenteel dus nog steeds samen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Nia heeft namelijk heel wat moeten verwerken door de escapades van haar man. Benieuwd geworden? Bekijk het verhaal nu op Netflix en volg ze vooral ook even (voor de juicy reacties) op Instagram. Bekijk hieronder alvast even de reactie-video van het stel en bereid je voor op kromme tenen.

Wat relatieadvies voor de inmiddels weer vrijgezelle Harry Styles

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.