Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 26 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Oh no! Netflix begint met geld vragen voor het delen van een account

Netflix: sinds 2013 kunnen wij in Nederland niet meer zonder. De beste series kijken we op één van onze drie favoriete streamingsdiensten: Netflix, Videoland of HBO Max. Toch blijft Netflix bij velen favoriet.

Maar hé, we blijven ook Nederlanders, dus als we geld kunnen besparen doen we dat. Massaal worden accounts gedeeld om zo ook de abonnementskosten te delen. Maar daar steekt Netflix nu een stokje voor …

Netflix begint met geld vragen voor het delen van een account

Netflix begint door te krijgen dat accounts niet alleen binnen, maar ook buiten een huishouden worden gedeeld. Want gaaf eens toe: we hebben in het begin toch allemaal weleens een streamingsdienst gedeeld met vrienden. Of gewoon even je wachtwoord gedeeld omdat je vond dat die ene vriendin zonder Netflix echt Gossip Girl moest kijken?

Nu is het uit met de pret, want Netflix gaat geld vragen voor het delen van accounts buiten het huishouden. Netflix heeft een update gedeeld over het delen van wachtwoorden in de VS. De streamer heeft aangekondigd dat ze gebruikers twee opties bieden voor gebruikers van hun Netflix-account die buiten hun huishouden wonen. Je kunt een profiel over te dragen of een extra lid kopen voor een extra bedrag van $7,99 per maand.

Wanneer en of deze regeling ook in Nederland van start zal gaan is nog niet bekend. Maar de kans is natuurlijk groot dat wij ook moeten gaan betalen voor het doorsturen van wachtwoorden.

Dit komt in juni naar Netflix

Dan komt de grote vraag: wat wil je nog snel kijken voordat jij je wachtwoord weer moet inleveren? Dit zijn onze twee favorieten die in juni op Netflix verschijnen.

Black Mirror (seizoen 6)

Na vier jaar is Black Mirror terug op Netflix met nieuwe afleveringen. En dat belooft groots en dystopisch te worden. Want ja, wat heeft er anders vier jaar geduurd?

Never Have I Ever (seizoen 4)

De nieuwe trailer blikt terug op de afgelopen drie seizoenen van Devi’s middelbare school ervaring, voordat ze enkele vooruitblikken laat zien naar het schoolbal, het afstuderen. Princeton wordt de nieuwe goal van Devi.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.