Gina Koninkx
Gina Koninkx Post 19 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Vond jij Bridgerton geweldig? Dan wil je deze 6 kostuumdrama’s ook zien op Netflix

Groot fan van Bridgerton? Dan ben je waarschijnlijk enorm blij dat je vanaf 25 maart 2022 kan genieten van het tweede seizoen. Tot die tijd kun je genieten van een heleboel andere kostuumdrama’s die Netflix rijk is. Cancel al je weekendplannen en maak je klaar voor twee volle dagen bingen.

Kostuumdrama’s zijn niet alleen romantisch en meeslepend, het is ook fascinerend om al die prachtige kostuums te bewonderen.

Kostuumdrama’s op Netflix à la Bridgerton

Wij hebben zes kostuumdrama’s voor je op een rij gezet waardoor je direct weer in een Bridgerton-mood raakt.

1. Outlander

Claire Randall verdwijnt na de Tweede Wereldoorlog op mysterieuze wijze uit haar eigen leven waar ze gelukkig getrouwd is met haar man. Ze wordt wakker in het jaar 1743 in Schotland. Ze wordt in haar nieuwe leven uitgehuwelijkt aan Jamie Frasier, een Schot op wie ze verliefd wordt. Maar hoe moet ze de man van haar dromen kiezen als ze in beide werelden van iemand houdt? Er zijn inmiddels 5 seizoen verschenen op Netflix.

2. Sense and Sensibility

Meneer Dashwood laat op zijn sterfbed zijn huis achter aan zijn zoon uit zijn eerste huwelijk. En dat terwijl hij ook dochters heeft uit een later huwelijk die hierdoor uit het huis worden geplaatst. Zij krijgen gelukkig elders in de familie onderdak. Deze serie komt uit 1995, maar blijft een echte klassieker.

3. The Last Czars

Tsaar Nicholaas II is getrouwd met een drugsverslaafde en zwaar gelovige echtgenote. Aan het hof van Nicholaas II verschijnt ook de seksverslaafde monnik Raspoetin. Op dat zelfde moment groeit het verzet onder de Russische bevolking wat tot wrede oorlogen leidt.

4. The English Game

Een geweldige Netflix serie om samen met je vent te kijken, want Bridgerton vond hij vast niks. The English Game gaat over het toegankelijk worden van de sport voetbal. Waar dit tot 1870 in Engeland een elitaire sport was die enkel toegankelijk was voor de adel en de rijken, wordt dit na het sluiten van een verbond toegankelijk voor de massa. Dit veranderd de sport voorgoed.

5. The Crown

The Crown nog niet gezien? Dan wordt het tijd dat je er snel aan begint, de serie telt al 5 seizoen en nummer 6 is onderweg. De serie gaat over het leven van de onlangs getrouwde Queen Elizabeth II (hier 25 jaar oud) die al weet hoe haar leven eruit gaat zien: het leiden van haar land als koningin. En dat terwijl het Britse Rijk in verval is geraakt en het land enorm veel van haar zal vragen. Op Netflix staan momenteel 4 seizoenen online, het vijfde seizoen zal binnenkort ook verschijnen.

6. La Cocinera de Castamar

Dit verhaal speelt zich af rond 1720 in Madrid. Clara Belmonte krijgt na de dood van haar vader te maken met pleinvrees. Een angst waardoor ze niet meer naar buiten durft. De enige plek waar ze zich veilig voelt, is in haar de keuken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.