Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 20 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Wil je zien: Netflix komt met een bizarre documentaire over het drama dat plaatsvond op Woodstock ’99

Wat het is weten we niet, maar wanneer Netflix weer komt met een documentaire over een gruwelijke moordzaak of bizarre ramp, zijn wij meteen aan. We keken onze ogen uit bij de film over Fyre Festival en nu komt Netflix met een documentaire over Woodstock ’99, het jaar waarin het compleet misging op het iconische festival. Trainwreck: Woodstock ’99 is nu te zien op Netflix en wij praten je bij.

In 1999 veranderde het legendarische Woodstock festival in een ware hel en dat is nu te zien in de driedelige docu.

Deze nieuwe Netflix-Original is een combinatie tussen Fyre Festival en een bizarre horrorfilm

Hoe veranderde Woodstock ’99 in een totale ramp?

‘Woodstock 1969 stond voor vrede en muziek, maar de revival in 1999 liep uit op drie dagen agressie, rellen en gewonden. Waarom ging het zo vreselijk mis?’

Zo luidt de inleiding van de documentaire. En het ging inderdaad vreselijk mis. Exact dertig jaar na de eerste editie in ’69 vond de jubileum-editie van Woodstock plaats op een nieuwe locatie. In het plaatsje Rome, in New York, werd een luchtmachtbasis getransformeerd tot festivalterrein. Deze plek was geschikt voor 50.000 bezoekers, maar uiteindelijk kwamen er 400.000 mensen opdagen.

Het was een bloedhete zomer en op het vlakke, geasfalteerde terrein was amper schaduw te vinden. Dat in combinatie met te weinig sanitaire voorzieningen (denk aan velden vol met uitwerpselen), te weinig en overpriced eten en drinken, en oproerende rockmuziek zorgde dat voor veel rellen. Gedurende het weekend werden er 44 mensen gearresteerd, 1200 mensen werden behandeld bij de EHBO-post en drie mensen overleden.

Rellen is zacht uitgedrukt, want tijdens dit weekend vonden er meerdere brandstichtingen, verkrachtigen en vechtpartijen plaats. De meest verschrikkelijke plek om je te bevinden als je zin had in een festivalweekend dat in het teken staat van liefde, vrede en vrijheid.

Trainwreck: Woodstock ’99 op Netflix

De hel die in het weekend plaatsvond heeft geleid tot veel aanklachten richting de organisatie van het festival. In de documentaire op Netflix gaat regisseur Jamie Crawford op zoek naar de oorzaak van deze hel. Artiesten die er speelden komen aan het woord, net als bezoekers en journalisten.

De documentaire reeks bevat drie afleveringen van 45 minuten en is nu te zien op Netflix.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.