Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 18 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Interessant: zo lang duurt het totdat je verliefd wordt op iemand

Wanneer we thuiskomen van een fantastische date weten we het zeker: wij zijn verliefd. Je voelt je alsof je in een film zit en de vlinders in je buik beginnen als een malle te fladderen. Maar kan dit wel zó snel? Hoe lang duurt het eigenlijk om echt verliefd te worden?

Falling in love… hoe lang vallen we daadwerkelijk?

Zo lang duurt het totdat je verliefd wordt op iemand

Het heel normaal dat je je afvraagt wanneer de ‘echte’ verliefdheid komt. Psycholoog en sekstherapeute Janet Brito legt ons uit hoe verliefd worden werkt. Ten eerste is het heel belangrijk om te weten dat verliefd worden voor iedereen anders is. “Het hangt allemaal af van de individuen, de omstandigheden en de omgeving waarin ze verkeren.”

Helemaal waar, maar we willen natuurlijk ook de keiharde cijfers horen. Want hoelang duurt het voordat we iemand helemaal accepteren en als een blok vallen? Al sinds jaar en dag bestuderen mensen de wereld van de liefde. Onder andere blijkt uit een aantal onderzoeken dat mannen verliefd zijn als ze ongeveer 97 dagen in een relatie zitten, terwijl vrouwen er ongeveer 149 dagen over doen, aldus een studie uit 2011 gepubliceerd in de Journal of Personality and Social Psychology.

Toch zijn er ook weer een aantal onderzoeken die dit tegenspreken. Dus het blijkt daadwerkelijk voor iedereen anders te zijn. Wel duidt onderzoek aan dat in heteroseksuele relaties de man sneller verliefd wordt dan de vrouw en dat er bij een relatie tussen twee vrouwen na zes maanden sprake is van liefde. Jep, dat is langer dan je dacht, he?

Doe jij al aan dry dating? Dankzij deze nieuwe trend vind je gegarandeerd de liefde van je leven

Deze dingen zorgen ervoor dat de sneller verliefd wordt

Naast dat het gevoel moet groeien, zijn er volgens Jenni Skyler, directeur van The Intimacy Institute, meerdere factoren waardoor je verliefd wordt. Zoals je hechtingstijl, of je al seks met deze persoon hebt gehad en of diegene op een van je ouders lijkt. De laatste twee factoren zorgen ervoor dat jij je op je gemak voelt, waardoor je sneller verliefd wordt.

Dit is waarom koffiedrinkers vrolijker, socialer en gelukkiger in de liefde zijn

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.