Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Body & Mind 9 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

3 tips als je moeite hebt om in slaap te komen als je niet thuis slaapt

Vreemde geluiden, bang in het donker, het ruikt niet naar thuis… slapen op een andere plek dan in jouw eigen huis kan soms hartstikke lastig zijn. Het is immers anders dan je gewend bent. Heb jij daar ook vaak last van? We delen 3 tips om de volgende keer weer als een roosje in slaap te vallen.

Een weekendje weg met je beste vriendin, een lange vakantie met je lover, of een sleep over met de meiden, het komt nogal eens voor dat we niet in ons eigen bed slapen. We weten allemaal dat je eigen bed toch écht het lekkerst slaapt. Dus wat doe je als je in een ander bed slaapt, en ook de hele nacht écht goed wilt slapen?

Beter slapen als je niet thuis slaapt

Natuurlijk zijn er een aantal basics waardoor je beter slaapt. Zo wil je geen te warme kamer hebben, is het een aanrader om in een écht donkere kamer te slapen (dus leg een handdoek voor onderkant van de deur als daar licht doorheen komt) en kan je altijd oordoppen gebruiken als je wakker ligt door geluiden.

Zijn deze tips niet voldoende? Misschien heb je dan iets aan de verschillende slaapexperts op Well+Good.

1. Neem je eigen kussen mee

Vroeger kon je misschien nog op een opgevouwen trui slapen, tegenwoordig kunnen we ons dat écht niet meer voorstellen. Neem daarom je eigen kussen mee – zo weet je zeker dat je in elk geval geen last hebt van een te slap of een te hoog kussen. Daarnaast doet het jouw lichaam denken aan thuis, waardoor je beter in slaap valt.

2. Probeer je avondroutine hetzelfde als thuis te houden

Het lichaam houdt van routine, en jij dus ook. Door elke avond hetzelfde patroon aan te houden, slaap je lekkerder. Probeer dus elke avond, ook als je niet thuis slaapt, ongeveer hetzelfde te doen. Lees bijvoorbeeld 10 minuutjes voordat je je lamp uitdoet, of drink een warme kop thee voor het tandenpoetsen. Whatever works for you.

Heb je helemaal nog geen eigen avondroutine? Dan raden we zéker aan om daar eens mee te beginnen. Een avondroutine zorgt ervoor dat jouw lichaam weet dat het tijd is om te slapen, of je nou thuis bent of een nachtje ergens anders slaapt.

Deze meest gemaakte fout in je avondroutine is funest voor je slaap

3. Doe iets waar je ontspannen van raakt

Of dat nou een warm bad (yes please), een avondwandeling of een warme kop thee drinken is. Er is altijd wel een mogelijkheid om ontspannen te worden voor het slapen gaan. En wanneer je ontspannen bent, gaat in slaap vallen nou eenmaal een stuk makkelijker. Zélfs als je op een andere plek slaapt dan je gewend bent.

11 to do’s voor je avondroutine zodat je productiever en succesvoller wordt

Well+Good

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.