Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Fashion 8 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Toe aan een nieuwe kledingstijl? Deze modetrends wil je proberen

Af en toe even je hele garderobe omgooien en overstappen op een compleet andere kledingstijl doet wonderen. Er zijn namelijk genoeg verschillende modetrends die jij misschien ook wel uit wilt proberen. Zo maken van de nostalgische Y2K girls weer een terugkeer, maar maakt ook de art hoe een grote opmars.

Één van deze tien kledingstijlen, aka aesthetics, zijn misschien wel wat voor jou.

1. Dark Academia

De kledingstijl Dark Academia bestaat voornamelijk uit donkere kleuren, zoals bruin, donkergroen en zwart. Het geeft echte Harry Potter en Twilight-vibes. Bella Hadid rockt de kledingstijl als geen ander.

2. Baddie

Geef je Instagram-feed een upgrade en laat je innerlijke baddie naar boven komen met deze kledingstijl. Deze kledingstijl Baddie is een combinatie van croptops, veel make-up en gescheurde jeans. Wij zijn fan.

3. Art Hoe

De naam art hoe spreekt eigenlijk al voor zich: het zijn kunstliefhebbers die hun passie daarvoor uiten in hun kledingstijl. Van korsetten tot felle kleuren haar, bij de kledingstijl art hoe ben je vooral erg vrij in wat je aantrekt. Dat is alles wat we willen, toch?

4. Indie

Wanneer je fan bent van verschillende soorten Indie-muziek en houdt van baggy jeans en oversized shirts, is de modetrend Indie iets voor jou. Van de vrolijke kleuren die ze dragen wordt je zeker vrolijk.

5. VSCO girl

Wie Emma Chamberlain kent, weet vast ook wat een VSCO girl is. De kledingstijl is niets minder dan scrunchies, duurzame waterflessen, highwaist jeans en witte Nikes.

6. Grunge

In de 80’s en 90’s waren bands als Pearl Jam en Nirvana ontzettend populair, en waren messy haarstijlen en korte rokjes met kapotte panty’s niet meer weg te denken. Grunge is een modetrend die geïnspireerd lijkt te zijn op rockbands, maar dan gedipt in een moderner sausje. De kledingstijl bestaat vooral uit vintage kleding.

7. Light Academia

In tegenstelling tot Dark Academia, is Light Academia een kledingstijl die met lichte kleuren speelt. Denk aan lichtbruin, beige en wit.

8. E-girl

Wie fan is van felle kleuren en niet bang is om uit de comfort zone te stappen, is wellicht bestemd voor de modetrend genaamd E-girl. De E-girls zijn enorm fan van anime, gebruiken soms heftige make-up en gebruiken zilveren accessoires. Ook Dua Lipa is fan.

9. Soft Girl

Scrunchies, roze crop tops en pastelkleuren: de soft girl is een modetrend die je zeker wilt dragen als je fan bent van deze dingen. Één ding is zeker: het staat ontzettend leuk.

10. Cottagecore

Met de kledingstijl cottagecore lijkt het net alsof je van de prairie komt. Deze trend is alles wat we willen: je draagt zowel nap dresses als bruine laarzen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.