Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Parfum 15 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Als jij van niche parfums houdt, wil je een wekker zetten voor deze aankomende parfumcollectie

Het parfumlandschap is lekker bezig: de ene na de andere geur wordt gelanceerd. En daardoor zijn wij zelf ook meer dan ooit met geur bezig. Waar je vroeger gewoon een geurtje van je favoriete modehuis kocht, ga je nu bij instituten als Skins op zoek naar een geur die écht jou past – en die niet iedereen al heeft.

De niche parfumerie is booming – en dat heeft wat teweeg gebracht bij de grote modehuizen. Zij pakken het nu ook wat exclusiever aan, wat parfum betreft. Dat bewijst Fendi maar weer eens. Zij komen op 20 juni met een exclusieve geurlijn die is gecreëerd door de beste neuzen ter wereld. Zoals Quentin Bish, om maar even een naam te noemen.

Fendi lanceert zeven exclusieve geuren

Fendi start een nieuw hoofdstuk met de lancering van hun eerste echte parfumcollectie. Ze vertalen de wereld van het modehuis in zeven geuren, die allemaal verwijzen naar personen en plekken. Alle geuren zijn geïnspireerd door iconische personen binnen de Fendi-familie.

Als je een beetje een parfumkenner bent, dan gaat je hart sneller kloppen bij het horen van het team achter de collectie. Onder andere parfumeurs Quentin Bish (neus achter Delina, Bois Impérial en Fleur Narcotique), Fanny Bal (neus achter Salle Gosse en L’Interdit) en Anne Flipo (die ook meewerkte aan de nieuwe parfumcollectie van Charlotte Tilbury) creëerden de geuren voor Fendi.

De drie geuren op ons verlanglijstje

Begrijp ons niet verkeerd, alle zeven geuren zien er indrukwekkend uit. Toch zijn er drie geuren die er, wat ons betreft, met kop en schouders bovenuit steken.

Perché No door Quentin Bish

‘Als een wit laken dat droogt in de zon, bij I Casali del Pino, het huis op het Romeinse platteland’ zo beschrijft Fendi de geur. De noten? Een vleugje kruiden, die van roze peper uit Brazilië, licht gerookt wierook, sandelhout en balsamico.

geuren fendi (2)
Fendi

Ciao Amore door Fanny Bal

Deze geur neemt je mee naar de Middellandse Zee, waar Mediterrane geuren je tegemoetkomen. Noten van vijg en oranjebloesem mengen met hints van tonkaboon. Het is een warme, gourmande zomergeur.

geuren fendi
Fendi

Dolce Bacio door Anne Flipo

Deze geur doet denken aan de kus die een moeder op de wang van haar dochter drukt. De hardnekkige, maar liefdevolle geur van lipstick. De geur heeft de sprankeling van de zoete, zonnige abrikoos en de droge, rokerige accenten van de Indonesische patchoeli. In het midden van het akkoord: Damascena roos uit Turkije.

geuren fendi (1)
Fendi

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.