Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Geld 30 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

‘No-spend weekends’ zijn een populaire manier om geld te besparen: zo maak je deze gratis weekenden leuk

Het leven is leuk, maar ook erg duur. Het afgelopen jaar was voor velen pittig op financieel gebied. Geld besparen is daarom mooi meegenomen. Jongeren doen dat massaal met ‘no-spend weekends’. Maar hoe zorg je ervoor dat zo’n kosteloos weekend niet oersaai wordt?

Je zet op zaterdag één stap buiten de deur en hup, je bent €30 lichter. Want ja, een bloemetje op de markt, een koffietje om de hoek en een broodje bij die ene lekkere zaak tikken toch aan. Ben jij klaar met de dure weekenden? Probeer dan eens een no-spend weekend. 

Wat is een no-spend weekend?

De naam zegt het al: een no-spend weekend is een weekend waarin jij geen geld uitgeeft. Hoe streng jij voor jezelf bent, dat is jouw eigen keuze. Je kan bijvoorbeeld ook een laag budget met jezelf afspreken.

Helemaal geen geld uitgeven is natuurlijk onmogelijk, want je moet toch eten. Een no-spend weekend betekent thuis koken in plaats van uit eten gaan, gratis vermaak zoeken in plaats van geld uitgeven aan activiteiten en absoluut geen overbodige boodschappen doen.

Leuke activiteiten die geen geld kosten

Geld besparen is leuk, maar twee dagen lang niets doen is niet leuk. Daarom moet je zelf een beetje de slingers ophangen tijdens een no-spend weekend. Dit is hoe je dat doet.

Houd een filmmarathon

Dit koude weer leent zich perfect voor een avondje filmkijken. Dit kan in je eentje, maar is gezelliger met vriendinnen. Vraag of mensen naar jou huis komen en maak het gezellig met kleedjes, kaarsen and the whole shabang. Vraag of zij iets lekkers meenemen en je bent klaar voor een avond bingen.

Ontdek nieuwe plekken in de buurt

Ga eens een rondje lopen in een wijk die je nog niet zo goed kent. Bij voorkeur een plek met veel natuur en weinig koffiezaakjes – om de verleiding te voorkomen.

Houd een spa-dag in eigen huis

Wie zegt dat je naar een dure spa moet om tot rust te komen? Met wat fijne producten houd jij een heerlijk wellnessdagje in het comfort van je eigen huis.

Gebruik die coupons

Heb jij nog wat waardebonnen in huis? Of passen waarmee je gratis naar een museum kan? Of volle stempelkaarten voor een gratis koffie? Dan is dit het moment om die in te zetten.

Host een dinner party met alles wat nog in huis is

Om een dinner party te houden, hoef je echt geen dure boodschappen te doen. Kijk wat je nog in huis hebt en bedenk een gerecht om die ingrediënten heen. Vraag ook de genodigden om wat ingrediënten uit hun voorraadkast mee te brengen. Trek wat flessen wijn open die je nog hebt staan et voila! 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.