Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Modetrends 15 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Als we de looks tijdens NYFW mogen geloven, wordt deze jas hét item van dit najaar

New York Fashion Week is deze week tot een einde gekomen en het is tijd om de balans op te maken. Dit keer doen we dat niet alleen door de shows te analyseren, maar ook door goed te kijken wat er op straat gedragen wordt. En daar komt een duidelijke trend uit: het leren jack.

Met de herfst voor de deur, is dit het moment om te investeren in een mooi jack.

Het leren jack domineert de straten tijdens NYFW

Om van een nieuwe trend te spreken is lastig, want het leren jack doorstaat the test of time en is eigenlijk nooit uit de mode gegaan. Toch valt op dat het jack afgelopen week in New York meer dan ooit gedragen werd – in verschillende varianten.

Denk aan leren baseball jackets, aan bruine leren jack en aan vintage korte lederen jacks. Net als dat je een blazer over iedere outfit kan gooien, doen we dat dit najaar ook met leren jacks.

US - MANSUR - GAVRIEL - 10 - YEAR - ANNIVERSARY
Getty Images via AFP

De mooiste leren jacks

Omdat het vinden van het perfecte leren jack best een opgave is, hebben wij alvast de mooiste exemplaren voor je op een rij gezet.

H&M Premium Leren Jack – €349

Wij zijn verliefd op dit lederen jack van H&M. Door het rechte, ietwat cropped lijfje kom je verzorgd over, terwijl de wijde mouwen je look wat edge geven.

hmgoepprod (28)
H&M

The Frankie Shop Low Classic Leather Jacket – €504

Als je op zoek bent naar een kwalitatieve basic, dan ben je bij The Frankie Shop aan het juiste adres. Deze speelse jack heeft een zachte kraag van borg. En laten we je een ding vertellen: ook die worden weer trending dit najaar.

LOW-CLASSIC-LEATHER-SHORT-JACKET-BLACK-PACKSHOT
The Frankie Shop

NA-KD Faux Leren Bomber – €104,95

Liever een oversized exemplaar? De bomber blijft in. NA-KD komt met deze faux leren jas, die iedere look een stoer randje geeft.

pu_bomber_jacket_1100
NA-KD

Stradivarius Verwassen Pilotenjack – €69,99

Ook de bruine leren jassen zijn on trend. Je shopt de mooiste vintage. Mocht je niet tegen jouw ideale jas aanlopen, dan is deze van Stradivarius ook perfect.

8486229400_2_4_1
Stradivarius

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.