Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 11 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de 9 beste oefeningen met een weerstandselastiek

Is je gym voorlopig nog niet open maar wil je niet stoppen met je workoutroutine? Dan is het een goede oplossing om je oefeningen met een weerstandselastiek te doen. Ook als je gym binnenkort wel weer opengaat, biedt het elastiek veel voordelen.

De oefeningen met een weerstandselastiek zijn makkelijk vol te houden en heel effectief.

Wat is een weerstandselastiek?

Een weerstandselastiek is een elastiek waarmee je verschillende oefeningen kunt doen. Deze workout tool is er in een ronde en in een lange vorm: het ronde elastiek is perfect voor beenoefeningen waarbij je het elastiek om je benen doet. Het lange elastiek is juist weer heel effectief voor armoefeningen.

Goed nieuws: de elastieken komen met een verschillende hoeveelheid weerstand dus je kunt rustig beginnen. Daarnaast zijn de elastieken heel makkelijk mee te nemen (want ze wegen niks) en komen ze thuis ook van pas als je geen zin hebt om naar de gym te gaan. Winning.

Wij delen de beste oefeningen die je kunt doen met je weerstandselastiek.

1. Squat

Natuurlijk gaan we in januari alvast beginnen met het trainen van ronde bilvormen. Deze oefening is perfect voor een goede ass en ook makkelijk uit te voeren met een weerstandselastiek. Je gaat met je voeten op het elastiek staan en doet je hoofd door de opening zodat het elastiek om je nek zit. Met je handen duw je het elastiek een beetje uit elkaar en dan maak je een squat beweging. Die ga je wel voelen.

2. Overhead Press

Als je ook je armen en schouders alvast wilt trainen, komt deze oefening in jouw nieuwe routine. Je gebruikt hiervoor hetzelfde, lange weerstandselastiek en gaat weer met je voeten op het elastiek staan. Hij blijft nu niet om je nek maar in je handen zodat je het elastiek voor je lichaam houdt. Daarna duw je je handen zo ver mogelijk naar boven en herhaal je dit. Biceps on fleek.

3. Split Squat

Voor wat extra burn in je billen komt deze oefening heel goed van pas. Zet één voet op het elastiek en de andere voet achter je, doe het elastiek om je nek en doe er ook een arm doorheen. Als je helemaal ready bent, zak je door je benen en ga je weer terug naar boven. Herhaal deze oefening tien keer en wissel van been. Gegarandeerd ronde billen.

4. Front Raise

Die armen mogen best wat meer getraind worden. Daarom is deze oefening er wederom één om in je routine mee te nemen. Je armen worden er mooi getraind van, maar blazen niet op. Voor deze oefening zet je beide voeten op het elastiek en pak je het elastiek met je handen vast. Strek je armen en til ze recht vooruit tot schouderhoogte, breng ze weer naar beneden en herhaal de oefening tien tot vijftien keer.

5. Tricep Extension

Om onze kipfilets een beetje strak te houden is deze oefening een must voor iedereen. Je benen zet je uit elkaar als bij de Split Squat, maar je elastiek gaat nu om je achterste voet. Pak het elastiek met je armen boven je hoofd vast en trek het elastiek boven je hoofd totdat je je armen kunt strekken. Bye bye kipfilets.

6. X-band Walk

De naam zegt het al, je houdt bij deze oefening je elastiek in de vorm van een X. Zet je voeten op het elastiek en draai het elastiek om zodat het kruist en het een X wordt. Houd het elastiek met je handen vast ter hoogte van je borst en loop heen en weer.

7. Push-pull Jacks

Bij deze oefening komt ook een beetje cardio kijken, laat die vetverbranding maar komen. Houd het elastiek in beide handen en laat het elastiek achterlangs je schouders gaan. Spring daarna op en neer terwijl je je voeten uit elkaar en naar elkaar toe brengt. Als je landt, strek je armen recht vooruit om te zorgen dat er spanning op je elastiek staat.

8. Standing Reverse Fly

Het is belangrijk om je rug te trainen zodat je een sterk lichaam hebt. Deze oefening traint de spieren van je bovenrug en zorgt ervoor dat je goed rechtop gaat zitten. Je voert het uit door het elastiek voor je te houden met je handen wijder dan je schouders. Daarna trek je het elastiek zo ver mogelijk uit elkaar, laat je het los en herhaal je de oefening vijftien keer.

9. Fly Jacks

Voor deze oefening ga je in dezelfde positie staan als bij de Push-pull Jacks (nummer zeven). Je duwt je armen nu niet naar voren en weer terug naar je borst, maar je duwt je armen opzij en voor je.

Met deze oefeningen kun je aan de slag met jouw weerstandselastiek en dan is die summer body binnen een paar maanden een feit. Voornemen nummer één is afgevinkt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.