Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Social Media 23 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Older Sister Energy’ is de nieuwe trend op TikTok en dit houdt het in

Ze kookt, ze ruimt op, ze heeft een vast sportschema en is cultureel bewust; ze is de oudste zus. En zo is er nu een nieuw karaktertype dat op TikTok aan populariteit wint. Heb jij ‘older sister energy?’.

Op TikTok neemt de content over oudere zussen in rap tempo toe. Want iedere vrouw die de oudste zus is, weet dat het leven als oudste kind niet altijd over rozen gaat.

‘Older Sister Energy’ is de nieuwe trend op TikTok

De associatie van oudere zussen niet altijd positief. Ze lijken vaak bemoeizuchtig, bemoederend en bedachtzaam. En hé, misschien zijn wij oudste zussen dat ook wel. Maar ook wij hebben zo hier onze redenen voor.

Die redenen, die worden nu steeds meer op komische wijze gedeeld op social media. En zoals altijd is de ‘older sister energy’ nu ook een aesthetic.

@salomelrds

Older sister energy 🦢🪞🎀 #CapCut #pinterest #oldersister #girls #girlpower #viral

♬ original sound – aung

Ze kookt, ze ruimt op, ze heeft een vast sportschema en is cultureel bewust; ze is de oudste zus. Daarnaast staan de oudste zussen ook bekend als zorgzaam en stimulerend. Eigenlijk zijn ze een soort tweede moeder.

@

♬ –

Het karakter van de oudere zus

Deze karaktertrekken zijn niet zomaar verzonnen door creators op TikTok. Auteur Kevin Leman deed ook onderzoek naar de eigenschappen van de oudste zus.

“Firstborn women tend to be pleasers; everybody’s got to be happy,” vertelt Kevin aan Bustle. “They’re the leaders of the family, they tend to be achievers. They’re more likely to be the pilot, the engineer, the architect, or the English teacher. Anywhere where structure and perfection pays, you’re going to find the firstborn.” 

Dus ben jij die jonge vrouw die altijd iedereen insmeert tijdens een stranddag? De vrouw die altijd denkt aan vervoer en praktische zaken? En ben jij de vrouw die altijd hulp biedt – gevraagd en ongevraagd? Gefeliciteerd, dan heb jij ‘older sister energy’. 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.