Fleur van den Berg
Fleur van den Berg Celebrity 1 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Celebrity crush: alles wat je wilt weten over One Day-ster Leo Woodall

Je kunt niet om hem heen: Leo Woodall is dé nieuwe ster van Netflix en wij begrijpen wel waarom. De One Day-ster zorgt met zijn acteerkunsten en goede looks voor heel wat opschudding. Zo staat het internet vol met hem en heeft hij heel wat harten voor zich gewonnen. Maar wie is deze nieuwe rising star?

Hier vind je alles wat je over de Engelse acteur wilt weten.

Wie is Leo Woodall?

De Britse Leo is 27 jaar oud en werd geboren in Hammersmith, in West-Londen. Hij is de jongste van drie kinderen. Hij heeft een oudere zus, Constance, en een oudere broer, Gabriel. Verder is het acteren hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader is namelijk acteur en zijn moeder studeerde drama. Zij hebben elkaar, hoe romantisch, ontmoet op de acteerschool. Ookal zitten zijn ouders in het acteervak, Leo was niet meteen enthousiast om acteur te worden. Hij wilde liever de sportwereld in. Totdat hij op zijn negentiende de serie Peaky Blinders zag en hij toch besloot te gaan acteren. En daar zijn wij erg blij mee. Hij studeerde in 2019 af met een Bachelor of Arts in Acting aan de Arts Educational School, waarna hij begon aan zijn acteercarrière.

Leo’s carrière

De eerste keer dat we Leo op ons beeldscherm zagen was in een aflevering van Holby City, een Britse medische dramaserie. Daarna speelde hij de hoofdrol in de Apple TV+ film Cherry (samen met niemand minder dan Tom Holland) en in de Universal-serie The Vampire Academy als Adrian Ivashkov. Internationaal werd hij bekend van het tweede seizoen van The White Lotus. Hierin speelt hij de brutale Essex-jongen Jack, die op vakantie was in Sicilië, Italië, in het gelijknamige luxeresort. Maar de echte doorbraak lijkt de nieuwe Netflix-serie One Day te zijn. Hierin speelt hij de rol van de charismatische Dexter die tijdens zijn afstudeerfeest Emma ontmoet. Na deze ontmoeting ontstaat er een romantisch maar gecompliceerd liefdesverhaal.

Leo Woodall en de liefde

Misschien wel de belangrijkste vraag, is er nog hoop? Helaas hebben we slecht nieuws, want Leo Woordall is niet meer vrijgezel. Hij vond de liefde op de set van The White Lotus, bij tegenspeelster Meghann Fahy. Na maanden van speculaties heeft Meghann de relatie insta-official gemaakt met onderstaande post. Wij zijn een illusie armer, maar we vinden ze wel couple goals.

Het ‘One Day’ liefdesdrama in het echte leven: wat is precies een ‘back burner’ relatie?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.