Emma Toussain
Emma Toussain Celebrity 23 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Opvallend: Europapa razend populair in dít niet-Europese land

Joost Klein was dan wel gediskwalificeerd van het Eurovisie Songfestival, hij wint wel de populariteitsprijs. Iedereen draait het nummer Europapa en niet alleen in Europa. Het nummer doet het ook goed in de Verenigde Staten – of all places.

Van de ruim 23 miljoen keer dat het nummer vorige week werd gestreamd, kwam 7,44 procent van de luisteraars uit Amerika, meldt Billboard. Dat is het hoogste Amerikaanse aandeel voor een songfestivalliedje sinds 2021, toen de Italiaanse rockband Måneskin wereldwijd scoorde. En die band won de wedstrijd, Joost mocht niet eens meedoen met de finale. Moet je nagaan.

Beter dan Nemo

Het valt Billboard op dat de cijfers van Joost opmerkelijk zijn, omdat Europapa voor het overgrote deel in het Nederlands wordt gezongen en dus eigenlijk niet echt verstaanbaar is in andere landen. Maar hey – het deuntje is wel erg lekker dus dat helpt een hoop. Europapa werd vorige week in totaal 1,75 miljoen keer gestreamd in Amerika. Daarmee scoorde het dubbel zo goed als winnaar Nemo met het nummer The Code. Ook staat Joost Klein deze week in de dancelijst van de Amerikaanse hitlijstmaker op nummer 14.

Joost ging nog voor de wedstrijd viral met zijn nummer Europapa en ook werd het flink gebruikt als audio op TikTok, ook door Amerikanen. Dat heeft natuurlijk een aandeel, maar zijn diskwalificatie werd breed uitgemeten op TikTok en dat helpt natuurlijk ook voor de #sympathyvotes.

Met deze truc bestel jij Rhode Skin van Hailey Bieber in Nederland

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.