Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion Week 5 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Paris Couture Week FW 23/24: dit zijn de hoogtepunten tot nu

Paris Couture Week is in full swing. Met al twee dagen op de teller en twee dagen te gaan, is het tijd om alvast een balans op te maken. Wat waren de meest spraakmakende shows in de lichtstad? En welke looks op straat zijn onze favorieten?

Wij nemen je mee naar Paris Couture Week.

De hoogtepunten van Paris Couture Week FW 23/24

Coutureweek is voor modehuizen hét moment om all out te gaan. Creaties hoeven niet draagbaar te zijn, maar kunstzinnig. Het is een feest voor het oog en wij bespreken de meest grootse momenten met je.

Vivian Hoorn voor NATAN

Modehuis NATAN ken je waarschijnlijk van de creaties voor Koningin Maxima, het is immers een van haar favoriete huizen. Ontwerper Edouard Vermeulen koos voor verschillende tendesen: van zwart tot felle kleuren. Model en influencer Vivian Hoorn liep mee in de show, wat voor velen (zo ook voor ons) een hoogtepunt is. Vivian paradeert over de loper alsof ze nooit anders deed, in een prachtige zwarte mantel.

Schiaparelli komt wederom met extravagante designs

Als we aan één merk denken bij extravagante looks (á la MET Gala), dan is het wel Schiaparelli. Dit is daarom ook het moment voor het huis om los te gaan – and they did not dissapoint. De show was een festijn van goud, veren en weelde. Oordeel hieronder zelf.

Chanel showt aan de oevers van de Seine

Kunnen we het ook even hebben over de show van Chanel? Het modehuis koos de Seine als locatie voor de show. En net als je dacht dat het niet Franser kon worden, bleek stijlicoon Caroline de Maigret de show te openen.

Thom Browne debuteert in de couturewereld

We kennen Thom Browne van zijn gestreepte en sportieve designs. Daarmee is het een van de laatste huizen die je verwacht met een show tijdens coutureweek – en toch gebeurde het. Niemand minder dan Anna Wintour, Cardi B en Emma Chamberlain zien hoe Thom Browne zijn couturedebuut maakt.

In de collectie zien we veel grijs en veel rechte lijnen, maar ook veel surrealistische vormen. Draagbare mode, maar dan niet meer draagbaar. Wij vinden het wel leuk.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.