Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 21 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Playa Soleil Ibiza: dé plek voor een heerlijke strandlunch die uitmondt in een uitbundig feest

Als je aan Ibiza denkt, dan denk je waarschijnlijk aan strand en feest. Wat als we je zeggen dat er een plek is waar die twee dingen samenkomen? Wij gingen lunchen bij Playa Soleil, dat sinds dit jaar een van de nieuwe hotspots op het eiland is.

Spoiler: deze plek wil je opslaan voor je volgende trip naar Ibiza. Net als dit hotel, trouwens.

Van Ushuaïa en Hï, naar Playa Soleil

In het rumoerige Playa d’en Bossa, dichtbij Ibiza-stad, vind je Playa Soleil. Halverwege de zomer opende de nieuwe beachclub haar deuren, op de grond waar eerder het iconische Bora Bora gevestigd was. De plek heeft een geheel nieuwe uitstraling gekrgen, maar is nog steeds een plek om een feestje te bouwen in de namiddag.

Playa Soleil
Playa Soleil
Playa Soleil
Playa Soleil

Playa Soleil komt van dezelfde founders als Ushuaïa, Hï, ROTO en Beso  – wat inmiddels een garantie is tot een knalfeest. Het is daarom ook geen toeval dat de beachclub zo dicht bij de wereldbekende clubs gevestigd is.

Oase van rust en esthetiek

Als je eenmaal onder de poort van Playa Soleil heen bent, waan jij je (‘s ochtends en ‘s middags) in een oase van rust. Het rustieke interieur met Tulum-ish invloeden is een feest voor het oog – aan ieder detail is gedacht.

Playa Soleil
Playa Soleil
Playa Soleil
Playa Soleil

The Beach Experience 

Wij startten onze dag op het strand van Playa Soleil, voor een relaxete ochtend. Het strand ligt vol comfortable strandbedden met dik matras erop, die niet te dichtbij elkaar liggen. Houden we van.

Playa Soleil
Playa Soleil

Een uitgebreide selectie aan eten en drinken kan op het strand besteld worden. Mocht je geen zin hebben om van je bedje af te komen voor de lunch. Wij besloten om wél van het bedje af te komen voor de brunch/lunch – en daar hebben we geen spijt van.

The Brunch Experience 

In het restaurant namen we plaats voor ‘The Brunch Experience’. Oftewel: een brunch/lunch van meerdere gangen, inclusief wijn en cocktails. We startten met verse pita en humus, jamon iberico, patatas bravas en lekker brood met goede aioli. Gevolgd door een zeebaars van de grill, samen met frites en gegrilde groenten. En we kunnen niet anders dan zeggen dat het eten veel, maar fantastisch was. Ook de cocktails en het toetje waren buitengewoon lekker – alles klopte.

Playa Soleil
Playa Soleil

Mocht je minder grote trek hebben, dan is het natuurlijk ook mogelijk om á la carte te lunchen. De prijzen zijn er ook ‘á la Ibiza’, maar je krijgt er ook grote porties van topkwaliteit voor terug.

Playa Soleil
Playa Soleil

Feestje pakken?

In de namiddag verandert het restaurant van Playa Soleil in een strandclub waar top dj’s hun platen draaien. Zo kan je na een dag strand blijven hangen voor een daverend feest.

Playa Soleil
Playa Soleil

De muzikale programmering wordt geleid door twee toonaangevende evenementen op vrijdag en zondag, met een line-up van wereldberoemde internationale dj’s, speciale gasten en uitzonderlijk talent. Verwacht buiten deze gelegenheden een zorgvuldig samengestelde soundscape van een scala aan dj’s, artiesten en kunstenaars.

Playa Soleil
Playa Soleil

Overgehaald? Kijk op de website van Playa Soleil om te zien welke feestjes er nog zijn of om een reservering te maken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.