Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 17 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Bye bye verstopte poriën – Zo kun je het beste je poriën reinigen

Iedereen heeft weleens te maken gehad met verstopte poriën. Niet gek ook met al het make-up wat we de hele dag dragen, en wat dacht je van de vuildeeltjes in de lucht? Verstopte poriën kunnen resulteren in mee-eters, puistjes of van die irritante zwarte puntjes. Niks gevaarlijks aan, maar vervelend is het wel. Je poriën reinigen is dé oplossing.

Klaar om afscheid te nemen van je verstopte poriën? En benieuwd hoe je dat doet? Je leest het hier.

Poriën reinigen

Hoewel het heel normaal is om puistjes en mee-eters te krijgen – that’s life – is het kennen van handige tips om je poriën te reinigen altijd fijn. Door je poriën dagelijks te reinigen, voorkom je een verstopping. En nee, dat doe je niet door van die hardnekkige neusstrips te gebruiken en al helemaal niet door het zelf uit te knijpen.

Hoe dan wel? We got you. Er zijn genoeg eenvoudige oplossingen. Met deze stappen kom je een heel eind met je poriën reinigen.

1. Reinig je huid altijd

Grote kans dat je inmiddels wel bekend bent met het feit dat met make-up slapen geen optie is. Good for you als je je make-up iedere dag verwijderd, maar dat is niet genoeg. Je moet je gezicht goed reinigen, de hele dag.

Begin de dag met een dagcrème, maar houdt het gedurende de dag bij met moisturizers. Reinig je gezicht ook altijd met een milde reiniger voordat je op bed gaat. Je wil natuurlijk niet dat het vuil en je make-up ervoor zorgen dat je poriën verstopt raken.

Must know: reinig je gezicht ook al-tijd voor én na het sporten. Zweet kan er namelijk voor zorgen dat je make-up en andere vuildeeltjes bij de openingen van je poriën terechtkomen en je begrijpt, dat kan zorgen voor een flinke verstopping.

2. Stomen

Als je geen last hebt van een droge huid, is stomen ook een goede optie voor poriën reinigen. Als je wél een droge huid hebt, is het verstandig om je gezicht minder vaak en minder lang te stomen dan dat je zou doen met een ander huidtype.

3. Exfoliëren is key

Reinigingslotion is onmisbaar in je badkamerkastjes, maar exfoliëren is ook iets wat je niet moet overslaan. Door te exfoliëren worden dode huidcellen verwijderd. Hoe je je huid het beste exfolieert zonder het te beschadigen, lees je hier.

4. Vitamina A for the win

Als je verstopte poriën wil tegengaan en je poriën wil reinigen, kun je dat het beste doen met smeerbare retinol (vitamine A). Zorg er wel voor dat je huid eerst went aan een minder heftig retinol-product, zoals deze variant van The Ordinary.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.