Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 7 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

OMG! Prada heeft een café geopend en daar wil je heen

Als het had gekund hadden wij à la minute een ticket naar Londen geboekt want er is weer eens een legendarisch café geopend. Dit keer niet zomaar een chique bar of typisch posh Britse sterrentent, maar een plek waar je een drankje kunt bestellen zoals dat normaal gezien alleen mogelijk is in films – en oké, op Instagram – te vinden is. Waar op social media vaak de meest simpele zaken als de meest fantastische plekken gepresenteerd worden, is dit er gegarandeerd eentje voor in de boeken.

De beste reden om zo snel mogelijk een tripje naar Londen te plannen.

Prada – zó veel meer dan alleen een modemerk

Niemand minder dan het modehuis van de Italiaanse Mario Prada laat zien dat het al lang niet alleen meer uitblinkt in het maken van de meest exclusieve tassen en designeroutfits. Het modemerk heeft namelijk een cafe geopend, genaamd Prada Caffè.

Een stijlvol oog voor elk detail

Zoals we bij de eerste bekendmaking al hadden verwacht is de omgeving een feestje voor het oog. Het pand is ondergedompeld in de visuele kenmerken van Prada en elke keuze – van het decor en het menu tot het servies – weerspiegelt de stijl van het merk.

Van iconische groene fluwelen muren, plafonds, banken en fauteuils tot zwart-wit geblokte vloer – zoals te herkennen is van de historische Prada-boetiek in de Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan (de allereerste boutique van het modehuis). In elk detail van het menu zijn hints van Prada te herkennen. Zo ook in het menu: van ontbijt tot cocktails en van moderne Italiaanse gerechten tot wijnen en de selectie patisserie. Sterk staaltje branding dus.

Alles wat je moet weten voor je naar Londen vertrekt

Als je nog geen tripje naar Londen op de planning had staan heb je gelukkig nog álle tijd om een plekje in je agenda te zoeken. Het Prada café zal namelijk tot en met 7 januari 2024 geopend zijn. Wil je een bezoekje plannen dan is het goed om te weten dat het van maandag tot en met zaterdag tussen 9:00 en 21:00 en op zondag van 12:00 tot 18:00 geopend is. Druk schema en geen tijd om uitgebreid te dineren of borrelen? Ook dan is het zeker de moeite waard om Prada even een bezoekje te brengen, want binnenkort zal er ook een buitenkraam geopend worden met de lekkerste – en vooral meest stylish – ijsjes.

Moët & Chandon opent champagnebar in Londen en daar wil je heen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.