Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 8 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Twitter gaat los over de ‘revenge dress’ van prinses Diana in The Crown

Terwijl we nog even moeten wachten op The Crown seizoen 5, is er nu een fragment van het nieuwe seizoen opgedoken waarin een van prinses Diana’s bekendste momenten wordt nagespeeld. Op nieuwe foto’s van de set, draagt
Elizabeth Debicki – die prinses Diana vertolkt – een replica van de zwarte jurk van ontwerpster Christina Stambolian, die ook wel de ‘revenge dress’ wordt genoemd.

En Twitter heeft het niet meer.

Prinses Diana in ‘revenge dress’

Elizabeth Debicki, die prinses Diana vanaf seizoen 5 gaat vertolken, werd onlangs gespot tijdens het filmen van een scène van prinses Diana tijdens een gala in juni 1994 in de Serpentine Gallery in Kensington Gardens. Tijdens dat evenement droeg ze een zwarte jurk die even later bekend zou staan als ‘revenge dress’. De nauwsluitende jurk, die net boven de dij viel en een off-the-shoulder halslijn had, hing naar verluidt al drie jaar in de kast van prinses Diana. De jurk zou namelijk voor koninklijke normen “te gedurfd” zijn.

The Crown seizoen 5: de eerste beelden van de nieuwe prinses Diana zijn nu te zien

Vervolgens besloot Lady Di de zwarte jurk naar het gala te dragen, nadat haar geplande Valentino-look was uitgelekt naar de pers. Met de ‘revenge dress’ maakte Diana een statement, terwijl prins Charles op dezelfde avond op nationale televisie toegaf dat hij ontrouw was geweest tijdens hun huwelijk. Het leek Diana niets te doen, ze verscheen tijdens het gala in dé jurk die tegen alle protocollen inging.

Jayne Fincher/Getty Images
Jayne Fincher/Getty Images Jayne Fincher/Getty Images

The Crown

Dat The Crown het uiterlijk van de Britse koninklijke familie gedetailleerd kan namaken, is inmiddels wel duidelijk. In het vorige seizoen zagen we al verschillende outfits die identiek gekopieerd leken uit het verleden. De ‘revenge dress’ van prinses Diana is daarop geen uitzondering, Twitter ging direct los over de nieuwe setfoto’s en het zorgt ervoor dat fans niet kunnen wachten op het nieuwe seizoen van de serie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.