Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 17 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Voor eens en altijd: je puistjes uitdrogen doe je zó

Puistjes. Waar moeten we beginnen? Deze onzuiverheden komen voor op je gezicht, maar vaak ook op je lichaam. Ze kunnen om verschillende redenen opduiken, zoals je hormonen, dieet, stress of slaapgebrek. Gelukkig zijn er oplossingen die puistjes snel kunnen verminderen, zoals the spots uitdrogen.

Wij leggen het uit.

Puistjes uitdrogen per huidtype

Heb je alle pimple patches, zit zappers en spot treatments al geprobeerd, maar zie je nog geen resultaat? We feel you.  Het kan er ook aan liggen dat het niet werkt voor je huidtype. Maar hoe doe je het dan wel goed? Wij vertellen het.

1. Voor een acnegevoelige huid

Als je een acnegevoelige huid hebt kunnen bepaalde ingrediënten te grof zijn voor je huid. Probeer daarom producten met een beetje benzoylperoxide om je puistjes uit te drogen. Benzoylperoxide kun je vinden in een face wash, maskers, pads en leave-in behandelingen.

Let wel op dat je dit product niet te veel gebruikt, want dan wordt je huid alleen maar droger. En dat is niet de bedoeling.

2.Voor een droge/normale huid

Als je een droge huid hebt, kun je twee procent salicylzuur of twee tot vijf procent benzoylperoxide gebruiken om je puistjes uit te drogen. Houdt dit wel goed in de gaten, want het is belangrijk dat je huid dit kan verdragen.

Ook kun je speciale pimpel patches uitproberen om je puistjes uit te drogen. Het droogt je puistje minder uit, maar het geeft the spot wel de kans om sneller te genezen.

3. Voor een vette huid

Als je huid sneller vet wordt dan droog, helpen de bovenstaande tips ook voor jou. Maar je kunt ook baat hebben bij een hogere concentratie benzoylperoxide, zoals maximaal tien procent. Let wel op dat de hogere concentraties niet altijd per se bijdragen aan een betere huid. Probeer het daarom langzaam op te bouwen.

Meer weten over puistjes?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.