Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lichaam 17 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Pyjama aan of uit? Dit zijn de voordelen van naakt slapen in de winter

Naakt slapen of juist met kleding aan? Deze vraag leidt tot een discussie die eeuwig duurt. Naakt slapen heeft veel voordelen voor je lichaam – wij zetten ze hier voor je op een rij.

Mocht naakt slapen nog geen gewoonte zijn, dan zijn hier een aantal redenen om er wél een gewoonte van te maken.

Dit zijn de voordelen van naakt slapen

Vooral wanneer het koud is, willen we niets liever dan onszelf hullen in meerdere lagen kleding. Ook in bed. Toch blijkt dat naakt slapen vele malen beter voor je is en dat komt door de volgende voordelen.

Je valt sneller in slaap

Als jij moeite hebt met in slaap vallen, dan is dit je teken om die kleren uit te doen. Door je lichaam namelijk af te koelen, geef je je lichaam een signaal dat het tijd is om te slapen, waardoor je sneller in slaap valt.

Het is goed voor je huid

Je wil de boel af en toe laten luchten. We focussen ons al veel op de huid van het gezicht, maar de huid van jouw lichaam kan ook wat lucht gebruiken. Slapen zonder kleding kan de huid beter ventileren, waardoor de kans op huidproblemen zoals onzuiverheden afneemt.

Meer intimiteit en een betere relatie

Laten we toegeven: naakt slapen is gewoon een stuk sexyer dan een dikke, seksloze pyjama. Voor alle mensen die samen slapen met een partner heeft naakt slapen nog meer voordelen. Het zorgt voor huid-op-huidcontact, waardoor oxytocine vrijkomt. Dit is een hormoon dat geassocieerd wordt met hechting en vertrouwen, wat uiteindelijk jullie relatie verbetert.

Beter voor de vaginale gezondheid

Als we het hebben over naakt slapen, dan bedoelen we ook écht naakt. Slapen zonder onderbroek heeft vele voordelen voor de vaginale gezondheid. Door de luchtstroom te stimuleren en oververhitting te voorkomen verklein je de kans dat Candida-gist in de vagina floreert. In andere woorden: minder kans op schimmelinfecties.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.