Emma Toussain
Emma Toussain Nieuws 8 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Vandaag is het precies een jaar geleden dat Queen Elizabeth overleed, prins Harry doet iets heel onverwachts

Vorig jaar op 8 september blies Queen Elizabeth haar laatst adem uit. Ze bereikte de respectabele leeftijd van 96 jaar en iedereen zag ‘t ook wel een beetje aankomen. Dat maakt het niet minder verdrietig voor haar familieleden, die haar herdenken op deze dag.

Natuurlijk vol met officiele evenementen, maar ook via social media.

Harry praat over z’n oma Elizabeth

Er is ontzettend veel gebeurd in the royal family afgelopen jaar en Harry was daar groot onderdeel van. Hij is geen onderdeel meer van de royals en woont samen met zijn vrouw Meghan Markle in Californië. Toch had hij zijn oma lief en mist hij haar. Tijdens de uitreiking van de WellChild Awards herdenkt hij haar samen met het publiek. Hij kon vorig jaar niet bij de uitreiking zijn door haar overlijden, maar hij weet bijna zeker dat ze het niet erg had gevonden als hij dát was gaan doen. Iets met duty calls? “Dat is ook precies waarom ik weet dat ze, precies een jaar later, naar beneden kijkt en blij is dat we samen zo’n ongelofelijke gemeenschap in de schijnwerpers blijven zetten,” vertelt Harry.

Ook blijkt hij een ‘verrassingsbezoek’ te hebben gebracht aan St George’s Chapel vanmorgen, nadat hij de awards had uitgereikt. Niemand verwachtte hem op die plek, dus omstanders stonden wel even te kijken. Dat hadden we niet van hem verwacht. Bekijk de foto’s van zijn bezoek hier.

Charles herdenkt zijn moeder

Koning Charles deelt een spraakmemo op Instagram waarin hij over zijn moeder vertelt. “We denken met veel liefde terug aan haar lange leven, toegewijde dienstbaarheid en alles wat ze voor zoveel van ons betekende. Ik ben ook ontzettend dankbaar voor de liefde en de steun die ik en mijn vrouw hebben gekregen tijdens het afgelopen jaar,” laat hij (natuurlijk vertaald naar ‘t Nederlands) weten.

Prins Harry en Meghan komen sámen naar Duitsland, dit is wat we tot nu toe weten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.