Emma Toussain
Emma Toussain Nieuws 9 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Bizar: Queen Elizabeth heeft 14 Amerikaanse presidenten ontmoet gedurende haar leven

Dat Queen Elizabeth lang geleefd heeft, is een feit. Dat ze lang geregeerd heeft is ook een feit. Je zou bijna vergeten wat ze allemaal heeft meegemaakt door de jaren heen. Ze werd in 1926 geboren dus ga maar na.. Een bizar feitje; Elizabeth heeft 14 Amerikaanse presidenten ontmoet en meegemaakt.

We zetten ze op een rij.

Elizabeth meets Amerikaanse presidenten

The Queen maakte in 1951 een reis naar Noord-Amerika om de toenmalige president Harry Truman te ontmoeten, wel nog in haar rol als prinses. Daarna sprak ze af met Dwight Eisenhower in Balmoral Castle – tevens de plek waar ze gister overleden is. In 1961 kwam John F. Kennedy samen met zijn vrouw Jackie O. naar Buckingham Palace voor een diner. Je merkt ‘t al, The Queen is onderdeel geweest van heel veel historische momentjes. Als laatste heeft ze afgelopen jaar natuurlijk Joe Biden ontmoet die samen met zijn vrouw Jill naar The Seven Leaders Summit kwam in het zuidwesten van Engeland.

Bekijk alle presidenten hieronder in deze video:

15 prime ministers

Naast alle Amerikaanse presidenten heeft The Queen ook met 15 Britse prime ministers samengewerkt – nog zo’n bizar feitje. Van Winston Churchill tot Liz Truss – die pas 3 dagen geleden deze belangrijke rol toegewezen kreeg. Hare Majesteit had een fijne band en vriendschap met Churchill, ook omdat hij daar eerste PM was. Hij heeft haar altijd een beetje onder zijn hoede genomen, iets wat eigenlijk helemaal niet zo heel erg nodig was omdat het haar allemaal goed afging. Maar toen Elizabeth haar vader verloor op 25-jarige leeftijd en toen meteen moest regeren, wist hij meteen welke rol hij aan moest nemen.. die van adviseur en vooral een goede en eerlijke familievriend.

Queen Elizabeth is niet meer

Gisteravond kwam het verdrietige nieuws naar buiten dat Queen Elizabeth II haar laatste adem had uitgeblazen. Eerder op de dag ontstonden er grote zorgen om haar conditie. Die zorgen bleken gegrond te zijn, want de 96-jarige koningin bleek inderdaad in haar laatste levensfase te zitten. Benieuwd wat er gaat veranderen nu?

Chrissy Teigen deelt de hilarische reden waarom Joe Biden haar ontvolgt op Twitter

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.