Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 9 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Queen of style: dit was de stijlevolutie van Queen Elizabeth door de jaren heen

We kunnen het nog niet helemaal bevatten, dat Queen Elizabeth gisteren op 96-jarige leeftijd is overleden. Ze was de langst regerende monarch ter wereld, maar gisteren werd helaas toch het London Bridge is down-protocol ingezet. Engeland – en de rest van de wereld – is in shock. Wij staan graag even stil bij de best geklede monarch van Engeland en haar stijlevolutie.

Want Queen ‘Liz stelde nooit teleur met haar looks.

Queen Elizabeth is je nieuwe fashion icon met haar matchende paraplu’s

Queen Elizabeth is niet meer

Niemand heeft het eeuwige leven, alhoewel het er soms op leek dat Queen Elizabeth niet uit het veld te slaan was. Een krachtige vrouw en een échte monarch, ook al werd ze niet in deze rol geboren. 70 jaar zat ze op de troon, wat haar de langst regerende koningin van Het Verenigd Koninkrijk OOIT maakt. Voor het eerst in al die tijd heeft het land geen koningin meer, maar moeten ze nu wennen aan een koning. Charles, haar zoon, gaat die rol op zich nemen. Maar hoe gaat dat precies in zijn werking? En hoe zien de komende dagen eruit? Dat lees je hier.

Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images

Dit was de stijlevolutie van Queen Elizabeth door de jaren heen

In haar 70 jaar op de troon wist ze ons altijd te verrassen met haar fijne outfits en haar soms wat cheeky humor. Wij nemen je mee langs haar meest iconische outfits door de jaren heen.

Zeg je Queen Elizabeth, dan zeg je matching sets. Hare Majesteit rockte de co-ords al voordat wij überhaupt wisten wat het waren. Tijdens haar bekroning in 1953 (!) was de kersverse Koningin bedolven onder de diamanten. Subtiel? Nee. Fashionable? Absoluut.

Photo by Hulton Archive/Getty Images

En haar liefde voor diamanten ging nog lang niet over, want tijdens de opening van het Parlement in 1966 was de Queen één en al bling.

Photo by Express/Hulton Archive/Getty Images

En zodra de foto’s steeds meer in kleur beschikbaar werden (ja, zólang was Queen ‘Liz al aan de macht), kwamen we erachter hoe zacht en kleurrijk de stijl van Hare Majesteit was. Zachte kleuren kwamen veel terug en vooral botergeel was favoriet. En vergeet ook niet de fringe-baret te checken – Queen’s got style. 

Photo by Keystone/Hulton Archive/Getty Images

Meer geel! Tijdens het staatsbezoek van Queen Elizabeth aan Mexixo in 1975 schitterde ze in deze gele polkadot jurk, met matching hoofdaccessoire. Over dat matching later meer, want de Koningin haalt dat tot een nieuw niveau.

Photo by Serge Lemoine/Hulton Archive/Getty Images

Zie hier Queen Elizabeth haar island girl-moment hebben tijdens haar tour door Australië en de eilanden op de Stille Oceaan. Wij zijn fan van deze set. En winter of niet: je spot de Queen niet zonder handschoenen.

Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images

Dit is het moment dat we het tijdperk instappen hoe we de Queen herinneren, wij noemen het de jas-jurken-en-hoeden-era. Als je denkt aan een klassieke outfit van Queen Elizabeth, dan is ze gekleed in een jas/jurk en heeft ze een matchende hoed op.

Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images

En over matchen gesproken: wist je de de Koningin altijd haar paraplu aansloot bij haar outfit? Wij houden van deze vrouw.

Photo by Indigo/Getty Images

En paars staat haar goed, want hoe mooi is deze set die ze droeg tijdens haar rondreis door de East Midlands als onderdeel van haar diamanten jubileumtournee?

Photo by Chris Jackson – WPA Pool/Getty Images

En kunnen we het even hebben over deze stunning oranje set? In oktober 2021 droeg ze dit naar The Common Wealth Games in Buckingham Palace.

Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images

Het laatste iconische modemoment van Queen Elizabeth is zonder twijfel de prachtige ijsblauwe set die ze droeg tijdens de viering van haar 70 troonjaren in juni. Deze zullen we niet snel vergeten.

Photo by Jonathan Brady – WPA Pool/Getty Images

 

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.