Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 8 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Quinty (21): ‘Ik vind mijn huisgenoten nogal zeikerig met geld’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL iedere week een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week vertelt Quinty* over haar kijk op geld – en over hoe deze verschilt van haar huisgenoten.

‘Ik vind mijn huisgenoten nogal zeikerig met geld’

Als je samen in één huis woont, zul je veel moeten delen. Maar wat als jouw huisgenoten daar moeite mee hebben?

Hi Quinty, kan jij iets vertellen over jouw woonsituatie?

“Toen ik 18 was ben ik van het noorden van Nederland naar een stad in de randstad verhuist voor mijn studie. Eerst woonde ik in een kleine studio, die erg betaalbaar was omdat ik studeerde. Toch merkte ik dat alleen wonen niet voor mij weggelegd was. Ik voelde me eenzaam en had nog geen vrienden gemaakt in de nieuwe stad. Daarom ging ik zo vaak mogelijk weer terug naar het dorp waar mijn ouders woonde.

Mijn studie vond ik fantastisch, dus stoppen was geen optie. Daarom besloot om te gaan hospiteren. Samenwonen met anderen geeft toch wat meer gezelligheid, dacht ik zo. Na een paar avonden hospiteren had ik al beet: ik kon na een paar weken intrekken in een huis, waar ik met drie andere huisgenoten kwam te wonen. Dat is inmiddels anderhalf jaar geleden.”

Heb je het daar meer naar je zin?

”Zeker, ik woon er met veel plezier. De andere meiden zijn erg gezellig en de locatie van de woning is top. Toch begint een ding met steeds meer te irriteren, namelijk de gierigheid van mijn huisgenoten. Ik weet dat ‘gierig’ best hard klinkt, maar ik kan even geen ander woord bedenken om hun gedrag te omschrijven.”

Wat zijn dan de gierige acties waaraan jij je ergert?

”Ten eerste dat ze alles op de cent na berekenen. Dus als wij met z’n vieren avondeten halen, dan gaan de kosten van de boodschappen door vier. Maar als ik de dag erna nog lunch van de restjes, dan zie ik later ineens dat de verdeling van de kosten in WieBetaaltWat aangepast is.

Ik durf amper iets van een ander te pakken, omdat ik weet dat daar opmerkingen over komen. Maar in mijn perceptie is het oké om melk van een ander te pakken, als die van mij op is. Dat is toch niet zo’n probleem?

Daarnaast doen ze in mijn ogen best moeilijk met het uitnodigen van mensen. Dit was eerder geen probleem, maar nu ik steeds meer vrienden begin te maken in deze stad, vind ik het leuk om die ook eens bij mij thuis uit te nodigen. Of hun probleem met mensen uitnodigen met gierigheid te maken heeft, weet ik niet. Maar ik vind het wel vervelend.”

Heb je erover nagedacht om eens het gesprek aan te gaan?

”Soms. Maar aan de andere kant vind ik dat lastig, omdat ik er als laatste kwam wonen. Blijkbaar vinden zij deze verdeling van kosten de normaalste zaak van de wereld. Als zij het zo gewend zijn, dan wil ik dat ook niet komen veranderen.”

*De echte naam van Quinty is bekend bij de redactie.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.